REİS YİNE KAZANDI

 Türkiye, Cumhurbaşkanını seçmek üzere sandığa gitti. Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarıştığı 13. Cumhurbaşkanlığı seçimini Recep Tayyip Erdoğan kazandı.

Resmi olmayan kesin sonuçlara göre, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52.1 Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47.9 oy alarak seçimi tamamladı.

Türkiye seçimini yaptı,  millet iradesi tecelli etti, Recep Tayyip Erdoğan yeniden seçilerek Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı oldu.

Türkiye genelinde seçimlere katılım oranı 84.8 olarak gerçekleşti.

ZONGULDAK'TA CUMHUR İTTİFAKI ÖNDE TAMAMLADI Cumhur İttifakı ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak'ta da seçimi önde tamamladı. Zonguldak'ta kesin olmayan resmi sonuçlara göre Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 54.8, Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 45.2 oy aldı.

Zonguldak'ta seçime katılma oranı yüzde 86.17 olarak gerçekleşti.

MADENCİ ANITI ÖNÜNDE KUTLAMALAR BAŞLADI

Seçim sonuçlarının belli olması üzerine Cumhur İttifakı bileşenleri Madenci Anıtı önünde toplanarak kutlamalara başladı.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı ve Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan seçim sonuçlarını parti binasından izlemeye devam ederken, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, parti yöneticileri ve partililerle birlikte kutlamalara başladı.

Vatandaşların da yoğun katılımı ile gerçekleşen kutlamalarda sevinç gösterileri yaşandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HALKA HİTAP ETTİ

Tam 21 yıldır Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten Recep Tayyip Erdoğan, Türk Milleti'nin oyları ile bir kez daha seçim kazanarak 5 yıl daha yetki aldı.

Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mahşeri bir kalabalık tarafından büyük coşku ile karşılandı.

Sözlerine, " Sandık başına giden tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Parti teşkilatlarına, sandık müşahitlerine ve Ak Parti davasına gönül veren tüm vatandaşlarımıza, yurt dışından yüksek oy oranları ile katkıda bulunan vatandaşlarımıza ve 5 yıl boyunca sorumluluk veren milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. Sizlerin güvenine layık olacağım. 14 Mayıs seçiminin, 28 Mayıs seçiminin galibi de 85 milyon Türk Milleti'dir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, balkon konuşmasını Külliye'den yapacağını ve tüm dünyaya hitap edeceğini söyleyerek Ankara'ya hareket etti.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz