Memur Sen'e bağlı Sağlık-Sen Üniversite Zonguldak Şubesi Başkanı Yiğit Osman Darıcı, "Ben yaptım, ben yaparım, ben istedim olur zihniyetinde ki idareciden başhekim olursa bizde sorarız üniversiteyi kim yönetiyor." dedi.

Darıcı açıklamasında, "Sana bu ben istersem yaparım ben istersem olur yetkisini kim veriyor" diyerek Sağlık Uygulmama ve Araştırma Hastanesi Başhekime çok sert tepki gösterdi.

Sağlık çalışanları yemek için 30-45 dakika sıra bekliyorsa biryerde hata vardır" şeklinde konuşan Yiğit Osman Darıcı, Sağlık Sen Zonguldak Üniversite Şubesi olarak susmayacaklarını belirterek şunları söyledi:

ŞİMDİ ÇALIŞANLARIMIZ İÇİN MÜCADELE ZAMANI. BİZ BURDAYIZ. ÇALIŞANIMIZIN YANINDAYIZ VE DİMDİK AYAKTAYIZ

"Ben yaptım ben yaparım ben istedim olur zihniyetinde ki idareciden başhekim olursa bizde sorarız üniversiteyi kim yönetiyor, sana bu ben istersem yaparım ben istersem olur yetkisini kim veriyor
Bir Sağlık Kuruluşunda görev yapan fedakar çalışanlar 3. kattan başlayıp 5. kattaki yemekhaneye kadar sıra bekliyorsa bunu çözmek adına adımlar atılmalıdır.
Sadece yatırılan ücretlerle arttırılan paralarla olmuyor. Ha o paraların nasıl arttırıldığı, sağlık reformuyla hastalar ücretsiz hizmet alacak iken nasıl mesai dışı farkların hastalara çıktığıda farklı konu onuda belgeleriyle sonra açıklayacağız. Ama Kalite diyoruz, çalışana değer diyoruz ama çalışan bir grubun yemek önüne kadar geliyorsa ve diğer sağlık çalışanları yemek için yarım saat kırbeş dakika sıra bekliyorsa bir yerde hata vardır.
Ayrıca bir Üniversitenin  en üst yöneticisi rektördür. Ama ben yaptım ben yaparım ben istedim olur zihniyetinde ki idareciden başhekim olursa bizde sorarız üniversiteyi kim yönetiyor ,sana bu ben istersem yaparım ben istersem olur yetkisini kim veriyor, gideceğin söyleniyor gider ayak SV atamasına kadar neyin kadrolaşması bu diye.
Sağlık Sen Zonguldak Üniversite Şubesi olarak susmayacağız bir bir yapılan yanlışları , kapatılan konuları  gerekirse belgeleriyle gerekirse kayıtlarla açıklayacağız.
Batı Karadenizin incisi bir kurumun keyfe keder yönetilmesine ,çalışanlara paranızı veriyorum susun ben ne dersen olacak zihniyetine , Biri hastaneye gözetliyor mantığıyla odama kocaman tv alırım açarım kamerayı gecerim karşısına her noktayı akşama kadar izlerim mantalitesiyle mücadeleye devam edeceğiz.
Ek mesai kavramı mesaiye bizzat gelip mesai saatini doldurup  sonrasında ödeme yapılan bir ödenektir. Mesaiye gelmeden ek mesai verilmez bunuda ayrıca açacağız.
Şimdi çalışanlarımız için mücadele zamanı biz burdayız çalışanımızın yanındayız dimdik ayaktayız" 

Kaynak: Ercan Demir