Uluslararası Tahkim Mahkemesi’nin Türkiye’yi ceza ödemeye mahkûm etmesine rağmen hükümetten tek bir yetkilinin dahi hesap vermediğini vurgulayan Yavuzyılmaz, bu süreçte hesap sorulan tek kişinin yolsuzluğu ifşa ettiği için kendisi olduğunu, hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenlendiğini aktardı.

Yolsuzluğu “Asrın yolsuzluğu” diye tanımlayan ve filmlerde bile görülemeyecek türden ustalıkla hazırlandığını vurgulayan Yavuzyılmaz, usulsüz petrol ticaretiyle elde edilen ucuz petrolün başta İsrail Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi başta olmak üzere bazı ülkelere peşkeş çekildiğine dikkat çekti.


SÜRECİ GİZLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

AK Partinin süreci gizlemeye çalıştığını söyleyen Yavuzyılmaz, yaşananları şu sözlerle anlattı;”Bunun adı petrol kaçakçılığıdır.

AKP'nin uluslararası alandaki enerjiyle ilgili bulaştığı işlerden pis kokular gelmeye devam ediyor; hem de belgeli, hem de mahkeme kararlı. Bu elimde gördüğünüz 277 sayfalık Uluslararası Tahkim Mahkemesi kararında, 21 Mayıs 2014-30 Eylül 2018 tarihleri arasında AKP marifetiyle Irak-Türkiye ham petrol boru hattından Irak Merkezi Hükûmetinin izni ve onayı olmadan usulsüz olarak petrol taşıması yapmıştır." deniyor. İşte, bu usulsüzlükler nedeniyle Uluslararası Tahkim Mahkemesinin Türkiye'ye kestiği ceza 1 milyar 471 milyon dolar, güncel kurla 63 milyar lira. Yani bu işi özel bir şirket veya şahıslar yapmış olsa bunun adı açık ve net petrol kaçakçılığıdır.” dedi

İKİYÜZLÜ POLİTİKANIZA YAZIKLAR OLSUN!


Konu ile ilgili rakamlar kullanarak bilgi veren Yavuzyılmaz, sözlerine şöyle devam etti;”Mahkeme, Türkiye'nin Irak'a 1 milyar 997 milyon dolar, Irak'ın da Türkiye'ye 526 milyon dolar ödemesine hükmediliyor, sonuç: Türkiye net olarak 1 milyar 471 milyon dolar cezaya çarptırılmış durumda. Peki, bu cezayı yememize sebep olan bu usulsüz ticaretteki ucuz petrolü hangi ülkeler aldı? Yani AKP hangi ülkelerin ucuz petrol alımını âdeta bizim vatandaşımızın cebinden sübvanse ediyor? Irak Enerji Enstitüsünün raporuna göre, bu ucuz petrolü olan ülkeler İsrail, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve birkaç ülke daha. Bu ikiyüzlü politikanıza yazıklar olsun!

1 MİLYAR DOLAR KAYIP, BUHARLAŞTIRILMIŞ DURUMDA

“Yapılan usulsüzlükler bununla da bitmiyor, bir de AKP'nin petrol taşıma ücretini buharlaştırma operasyonu var. Uluslararası denetim şirketi olan Deloitte'un rakamlarına göre, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi 21 Mayıs 2014-30 Eylül 2018 tarihleri arasında taşınan usulsüz petrolün taşıma ücretini doğrudan Türkiye'ye göndermiyor. AKP'nin Jersey adasında kurduğu BOTAŞ'a bağlı bir şirkete bağlı bir şirket olan Turkish Energy Company adlı şirkete gönderiyor. 2 milyar 101 milyon dolar Jersey adasına gidiyor ancak Sayıştay raporlarına göre bu tutarın sadece 1 milyar 97 milyon doları Türkiye'ye, BOTAŞ'a aktarılıyor yani 1 milyar dolar kayıp yani güncel kurla 43 milyar lira buharlaştırılmış durumda.”

AKP BU SOYGUN PERFORMANSIYLA OSKAR’I ALIR


Yavuzyılmaz, sert eleştirilerine devam ederek sözlerini şöyle tamamladı;”AKP bununla da kalmıyor, Jersey adasındaki "TEC" adlı şirketin hesaplarını da gizlilik unsuru koyduruyor. Uzun lafın kısası, asrın yolsuzluğu diye papağan gibi konuşanlar için bu soygun hakikaten Oscar'lık bir performans. Bu performans yarışmalara konu olsa uluslararası soygun kategorisinde AKP mutlaka ödül alır.Bu arada, bu soygunla ilgili şu ana kadar tek bir kişinin yargılanması isteniyor, o da belgeleriyle tahkim kararını açıklayan ben, o nedenle de hodri meydan diyorum ve ardından da son kez yazıklar olsun.” dedi.

Kaynak: İHA