Seçime sayılı günler kala "VADİ" tartışması devam ediyor.

CHP ve İYİ Parti'nin Vadi bölgesinden aday göstermeyişi bu partileri seçim yarışında zora soktu.

Her iki siyasi parti tabanından Çaycuma, Devrek ve Gökçebey ilçelerimizi kapsayan VADİ bölgesinde tanınan, bilinen ve oy potansiyeli olan isimler yerine, bölgede hiç tanınmayan isimlerin aday gösterilmesine büyük tepki gösteriliyor.

CHP'nin birinci sırasında Merkez'den Deniz Yavuzyılmaz, ikinci sırasında Ereğli'den Eylem Ertuğrul'un aday gösterilmesi olumlu karşılanırken, VADİ bölgesinden aday gösterilmeyişi, üçüncü sırada DEVA Partisi'nden Doğa Şanlıoğlu'na yer verilmesi hem partililer, hem de bölgede yaşayan CHP'li vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

İYİ Parti'nin, eski Zonguldak Valisi ve İyi Parti eski İl Başkanı Yavuz Erkmen'i liste dışı bırakması parti içinde ve İYİ Parti'ye oy vermeyi düşünen vatandaşlar arasında yoğun tepkilere neden oluyor. İyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay'ın, Yavuz Erkmen'e karşı tavrı ve parti içinde bütünleşmeyi sağlamaktan uzak tutumu partiyi zafiyete uğratıyor.

İYİ Parti'nin, Ereğli merkezli aday politikası izlemesi, merkez ve VADİ bölgesinden seçilecek sırada aday göstermeyişi büyük bir strateji hatası olarak kabul ediliyor.

AK PARTİ, MHP ve MEMLEKET PARTİSİ VADİ'DE

 Öte yandan AK Parti'nin VADİ bölgesinden iki aday birden çıkarması ve adayların birlikte çalışması AK Parti'nin bölgede elini güçlendiren bir etki oluşturuyor.

Daha önce araları soğuk olduğu bilinen Ahmet Çolakoğlu ve Nejdet Tıskaoğlu'nun seçim sürecinin başlaması ile birlikte yanyana çalışması bölgedeki seçmenler üzerinde etkili oluyor.

Öte yandan, MHP Milletvekili Adayı Murat Kotra'nın son yıllardan beri Zonguldak genelinde olduğu gibi VADİ bölgesinde yaptığı yoğun çalışmalar ile MHP Çaycuma İlçe Teşkilatı'nın seçim sürecinden çok önce başlattığı çalışmaların VADİ seçmeni üzerinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Memleket Partisi birinci sıra adayı Özkan Yağcı'nın Devrek'li oluşu ve Almanya'daki tüm Zonguldak derneklerinin desteğini alarak yurda dönüp seçim çalışmalarına başlamasının da bölgedeki oy dengelerini etkileyeceği belirtiliyor.

CHP ve İYİ PARTİ'DE HAYAL KIRIKLIĞI

CHP ve İYİ Parti'nin Vadi bölgesini gözden çıkarması her iki partiye oy varecek vatandaşlar arasında hayal kırıklığına neden oldu.

CHP'nin bölgede çok iyi tanınan ve yüksek oy potansiyeline sahip olan eski Devlet Bakanı Hasan Gemici, CHP eski İl Başkanı Umut Başoğlu, CHP eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk gibi isimler yerine DEVA Parti'nden bölgede hiç tanınmayan bir siyasetçinin aday gösterilmesinin sandıklara nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

İYİ Parti'nin ise bölgede varlık gösteremeyeceği siyasi gözlemciler tarafından ifade ediliyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz