Bakan Tunç’un ziyaretine; Ak Parti Zonguldak milletvekili Muammer Avcı, Ahmet Çolakoğlu, AK Parti il başkanı Mustafa Çağlayan, Kilimli belediye başkanı ve AK Parti  Kilimli Belediye başkan adayı Kamil Altun, AK Parti Kilimli İlçe Başkanı Uğur Recepkethüda ve Kalabalık bir partili toplulu eşlik etti.

Bakan Tunç, kilimli belediye başkan adayı Kamil Altun için destek talep etti.

Bakan Yılmaz Tunç burada vatandaşlara ve hitap etti.

Kamil Altun’un  tüm projelerine hükümet olarak kefil olduklarını belirten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı konuşmada şunları söyledi;

“Kilimli Zonguldak'ımızın Güzel ilçesi.  Emeğin başkenti Zonguldak. Çalışmanın başkenti Zonguldak. Güzel insanların şehri Zonguldak. Memleketimiz Zonguldak. Zonguldak'la gurur duyuyoruz. Ömer Selim Alan Başkanımız Zonguldak'ta. Kilimli'de de Kamil Altun başkanımız da durmak yok Kamil Altun 5 yılda kilimli’ye çok değer kattı arkadaşlarıyla beraber. Kilimimizi güzelleştirmeye devam ediyor. Kendisi gerçek anlamda bir belediyeci. Gençliğiyle, çalışkanlığıyla, böyle özellikle Kilimli'li hemşehrilerimize karşı sıcak davranışlarıyla Kilimli'nin gönlünde taht kurdu. Şimdi gezdiğiniz her yerde pek muhalif kimseye rastlayamadık. Herkes Kamil başkanla yola devam diyor. Hayırlı uğurlu olsun Bir rekorlar bekliyoruz. Kilimli'den inşallah bu birinci dönem daha bu ilk dönem. Daha çok eser üretilecek. Gerçek belediyecilik demek eser ve hizmet üretmek demek. Gerçek belediyeciliğin mimarı Recep Tayyip Erdoğan'dır. 1994'te İstanbul'u yaşanılmaz hale getiren Cumhuriyet Halk Partisi'nden devraldı belediyeyi Kısa bir süre içerisinde yaşanır hale getirdi. O başarı onu başbakanlığa taşıdı. Parti kurma şunu sağladı. Milletimiz sen İstanbul'u kurtardın. Türkiye'yi de kurtarırsın. O doksanlı yıllar boyunca çekilen sıkıntılardan bu ülkeyi sen kurtarırsın dedi. Adeta AK Partinin kurulmasını sağladı millet. AK Parti'yi kuran kadrolar belediyecilikten gelir. Dolayısıyla gerçek belediyecilik derken biz bunu icraatımızla eser siyasetimizle gösterdik. Ve iki bin iki yılından bu yana da tüm ülke o gerçek belediyecilik eser ve hizmet siyasetine dönüştü. Bir marka haline geldi, bir ekol haline geldi. Yerel kalkınmayla ülke kalkınmasını bir arada getirdik. Şimdi Kilimli'de inşallah Kamil Altun'un yeni projeleri var. Bu ilk dönemin projeleri Yaptıkları yapacaklarının teminatı ikinci dönem projelerine sonuna kadar destek vereceğiz. Hükümet olarak kabinenin bir bürosu olarak bölgenin bir evladı olarak bizim kardeşiniz olarak, vatandaşız beraberiz zaten sizlerle. Ve inşallah el ele kol kola milletvekillerimizle birlikte uyum içerisinde kilimli kazanmaya devam edeceğiz. Ben bu duygularla tekrar ramazanı şerifinizi tebrik ediyorum. Otuz bir Mart seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum. Otuz bir Mart olsun inşallah. Milli irade bayramı olsun. Sonrasında da Ramazan Bayramı'na ulaşmayı cenabı Allah nasip eylesin. Böyle art arda bayramları kutlayalım inşallah. Inşallah. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun”

Muhabir: Ercan Demir