Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Meslek Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümü 1. ve 2. sınıf öğrencileri farkındalık oluşturmak amacıyla Kozlu sahilde çöp topladı.
Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında yapılan etkinlik,  vatandaşlar tarafından takdir topladı.  Öğretim Görevlisi Sonay Çalışoğlu ve Mestinaz Gündaş yönetiminde 60'a yakın öğrenci Kozlu sahiline bırakılan atık ve çöpleri tek tek topladı. Sahilde çok sayıda tıbbi atık olması sebebiyle dikkatli bir çalışma sergileyen öğrenciler, vatandaşlardan olduğu gibi öğretmenlerinden de tam not almayı başardı. 

Kozlu Belediyesi Altuğ Dökmeci de ZBEÜ öğrencilerinin anlamlı hareketine karşılık öğrencilere yiyecek ve içecek ikramında bulundu. Programa katılamamasına rağmen öğrencilere selamlarını ve teşekkürlerini ileten Başkan Dökmeci, Kozlu Sahili'ndeki bu sorunu hep birlikte çözeceklerini belirtti.

Radyo Televizyon Bölümü 2. sınıf öğrencisi Fikret Güney de, bu projeye imza atan öğretim görevlisi Sonay Çalışoğlu ve Mestinaz Gündaş'a teşekkür ederek, bu tür projelerin sıklıkla devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Öğrencilere ikramlarından ve sağladığı imkanlardan dolayı Başkan Altuğ Dökmeci'ye de teşekkür eden Güney, "Kozlu Sahili'ni arkadaşlarımızla birlikte temizlemeye çalıştık. Buradaki durum gerçekten çok kötü. Kozlu Belediye Başkanımız Altuğ Dökmeci konuyla yakından ilgileniyor. Sağ olsun bizim çalışmamıza da naçizane destek verdi, arkadaşlarımıza yiyecek ve içecek ikramında bulundu. Kendisine tüm arkadaşlarım adına ayrıca teşekkür ediyorum" dedi. 

Muhabir: Metin Özden