AK Parti Zonguldak eski il Başkanı ve 28.Dönem Milletvekili aday adayı Zeki Tosun, AK Parti'nin açıklanan milletvekili aday listesini değerlendirdi.

Ereğli'ye 2.sıranın verilmesinin büyük bir isabet olduğunu ifade eden Zeki Tosun zaten kendisinin de daha önce Ereğli'ye 2.sıranın verilmesi yönünde açıklamalar yaptığını hatırlattı.

Muammer Avcı'nın il başkanlığıından istifa etmeden direkt aday olarak gösterilmesi konusunda ise Zeki Torun, bunun doğal olduğunu genel merkezinin bu şekilde takdir ettiğini söyledi.


Liste dışı kalanların küskün olamayacağını ve herkesin davasına hizmet etmeye devam edeceğini ifade eden Zeki Tosun önemli açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

"AK PARTİ'DE KÜSKÜNLÜK OLMAZ BU LİSTE İLE ZONGULDAK'TA GÜZEL GÜNLER BİZİ BEKLİYOR..."

“28. dönem milletvekili adaylarımız belirlendi. Mevcut milletvekillerimizle beraber 49 aday adayımız vardı.Sayın Cumhurbaşkanımız böyle bir karar aldı ve güzel bir liste. Bundan sonraki bir aylık süreçte milletvekili adaylarımız ve teşkilatlarımız sahaya çıkarak çalışmalarına başladılar.Listede kim olmuş, kim olmamış bir önemi yok. İllaki birileri olacaktı. Adaylık bu arkadaşlarımızın nasipmiş Allah onların yar ve yardımcısı olsun.Bu listeyle seçime alarak Zonguldak’ta daha güzel günler bizi bekliyor.

Eski kurucu olarak bizlere düşen de birlik ve beraberlik içinde bu süreçte yardımcı olacağız.
AK Parti Zonguldak‘ta yine birinci parti olarak, en yüksek oyu alarak ilimizin başarılı olmasını sağlayacağız. Bu saatten sonra bizim tek ödevimiz budur. Öyle oldu, böyle oldu hesaplarına bakmayacağız. İşimiz zor bir ay içinde disiplinli bir çalışma ile beraber Zonguldak‘ta başarılı olacağız. Aday arkadaşlara başarılar diliyorum.Gönül kırıklığınız var mı sorusuna Tosun; AK Parti de küskünlük olmaz. Herkes davasına hizmet eder. AK Parti de bugün görevde olmayanlar ileriki zamanlarda başka bir görev almıştır. Bu her zaman böyleydi.İlk başta insanlara biraz dokunuyor ama zamanla alışılıyor. Dediğim gibi bu bir dava ise, davanın peşinden gidilecekse hiç kimsenin küskün olma gibi bir lüksü yok.Benim bütün teşkilat mensubu arkadaşlara tavsiyem şudur. Ben şurada çalışmam, burada çalışmam demeye lüksü yok. Hepsi de aslanlar gibi çalışacaktır. 

Muhammer Avcı’nın il başkanlığından istifa etmeden milletvekili adayı gösterilmesi sorusunu yanıtlayan Zeki Tosun; “Bu tip şeyler olabilir. Cumhurbaşkanımızın tensipi ile olmuştur. Böyle şeyler olmaz diye bir şey yok. Genel merkezde belki böyle bir araştırma yapılmıştır”

İl Başkanlığıla gelecek misiminiz ile ilgili düşüncelerini ifade eden Tosun; İllerimize bakan koordinatörlerimiz var. Zonguldak‘a gelip bir çalışma yaparlar, aday olan arkadaşlarımızı dinlerler  ve bizi de dinlerler.  Şu seçim zarfında il başkanımızın bir an önce belirlenmesi gerekir. Çalışmalara başlaması gerekir. Seçimler bittikten sonra bir aksilik olmazsa kongreler yapılır.

Kendi il Başkanlığı dönemindeki 2018 seçimleri değerlendiren Tosun; “2018 seçimlerinde 177.000 oy alarak üç milletvekili çıkarttık. Bir kere bu seçimde üç milletvekilinin altına düşünülmemeli. Bütün çalışmalarımızı bu yönde olması gerekir.Ancak daha iyi bir çalışma ile beraber dört olabilir mi? Olabilir.. Vatandaşın takdiri önemli. Bu maksat ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah oyumuzu yükselterek en az üç milletvekili çıkartıp, çalışmaları  ilerleterek dört milletvekili çıkartabiliriz.

AK Parti de liste dengeli oldu. Diğer partilerde vadiden kimse yok. Bizim vadiden hem iki milletvekili adayımız var. Ereğli‘ye ikinci sıradan verilmesi bu sefer şart oldu. Geçen seçimlerden sonra ikinci sıranın Ereğli‘ye verilmesinin fayda sağlayacağını söylemiştim. İnşallah düşündüğümüz gibi bu sıkıntılı dönemde problem yaşamadan seçimi atlatırız” 
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz