Zonguldak Belediyesi Mahalle aralarındaki çöpleri toplamadığı iddiasıyla sık sık eleştirilere maruz kalıyor. Oysa Belediye temizlik ekipleri tarafından mahallelerdeki çöpler sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez düzenli olarak toplanıyor.
Ancak vatandaşlar ısrarla uyarı yapılmasına rağmen ev eşyaları, İnşaat atıkları gibi atıkları çöp konteynırlarının yanına bırakıyor.
Belediye evsel atıkların dışındaki diğer çöpler için beyaz masanın aranmasını istemesine rağmen vatandaşa ısrarla eski eşya inşaat malzemesi karton gibi atıkları çöp konteynırlarının yanına bırakıyor. Sonra da çöpler alınmıyor diye algı oluşturuluyor.
Belediyeden yapılan açıklamada mutfak artıkları gibi evsel çöplerin dışındaki diğer malzemelerin çöp konteynerine atılmamasını beyaz masaya haber verilmesi durumunda o tür çöplerin kamyonlarla alındığını duyuruldu.

86A49A98 D22E 4E03 84A2 5166653E233613A9D9F0 772D 4Cef 8477 Ef13C958Dd54

Muhabir: ERCAN AYGÜN