13 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası 8-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında Rize’de gerçekleştirildi.  44 ilden, 500’ün üzerinde sporcunun katıldığı müsabakalarda Zonguldak'ı temsil eden Devrek Belediyespor'lu oyuncular büyük başarı göstererek Milli takıma girmeyi başardılar. 
DEVREK BELEDİYESPOR TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU
Antrenör Mustafa Danacı elde ettikleri başarı sonrası şu ifadeleri kullandı;
" 8-12 Mayıs 2024 tarihleri arasında Rize’de yapılan ve 44 ilden, 500’ün üzerinde sporcunun katılımıyla yapılan ve Devrek Belediyespor  Badminton Kulübü olarak ilimiz ve ilçemiz adına katılım sağladığımız, 13 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonasında,Alt yapıdan yetişen sporcularımız Ali Harun Görür, Zeynep Sümeyye Sarsık Karışık çiftler kategorisinde Türkiye 2.olmayı başarmıştır. Ulkemizi ve İlimizi,İlçemizi yurtdisinda temsil edecek olan sporcularımız Milli takım kafilesine dahil edilecek.

İlimiz ve ilçemiz adına büyük başarıya  imza atan  yıllardır bıkıp usanmadan hic antrenman kaçırmadan özverili çalışan sporcularımızı kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.Hiç biri başarı tesadüf değildir.'

Bu başarıda bizlerden desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor İl Müdürümüze,Kaymakamımıza,İlçe Mudurumuze,Belediye Başkanımıza,Okullarımıza,Velilerimize,bize destek olan herkese sahsım ve sporcularımız adına çok teşekkür ediyoruz."

Kaynak: İHA