Yerel basınında, Kocaelispor - Zonguldak Kömürspor maçıyla alakalı olarak ortaya atılan asılsız "şike iddiaları" gündeme bomba gibi düşmüş, her iki  kulübün yönetimini zan altında bırakmıştı.

Kocaelispor ve Zonguldak Kömürspor yönetimlerini karalamaya yönelik çalışmalar, tepkiyle karşılanırken Kocaelispor yönetiminin konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

İddiaları reddeden Zonguldak Kömürspor A.Ş. Başkanı Hakan Hürfikir, bu tür çirkin iddialara, karşı duracaklarını belirtti. Kömürspor'un büyük bir camia olduğunu ve asla bu tür olayla takımın isminin anılmayacağını söyleyen Hakan Hürfikir konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hürfikir yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Kocaelispor-Zonguldak Kömürspor maçıyla ilgili bize şu ana kadar Cumhuriyet Başsavcılığından her hangi bir tebligat gelmedi .Zonguldak Kömürspor camiasında bugüne kadar hiçbir şekilde böyle bir şike olayının içinde bulunmamıştır. Biz böyle olayların içinde olmadık, olmayız. Kimseye maç satmadık kimseden maç almadık. O kadar parasızlık çektik ona rağmen hep dik durduk .Kocaelispor şampiyon olan bir takım. Böyle şeylere ihtiyacı da yok. Bizim de ligde hiçbir iddaamız yoktu. Zaten bizim Zonguldak Kömürspor olarak deplasman karnemiz zayıf. Deplasmanda Kocaelispor’a yenilmemiz kadar doğal bir şey yok. Zonguldak Kömürspor’un Otel masraflarını Kocaelispor yönetimi ödedi” şeklinde haberler çıkmıştı. Biz Zonguldak Kömürspor yönetimi olarak o zaman da ödeme dekontlarımız ve kredi kartlarımızla yanıt vermiştik. Lig bitti, Kocaelispor şampiyon oldu. Kocaelispor’un şampiyonlukta çekiştiği takımın hangi ilden olduğuna ve haberin hangi ilde çıktığına iyi bakalım. İsim vermek istemiyorum ama Kocaelispor-Zonguldak Kömürspor maçı ile ilgili İzmir’deki haber sitesi haber yapıyor. Bu da art niyeti ortaya çıkarıyor. Başka da bir şey demek istemiyorum. Biz Zonguldak Kömürspor’u bu duruma düşürecek insanlar, yöneticiler değiliz. Özellikle bunu İzmir medyasına söylüyorum. Zonguldak Kömürspor büyük bir camiadır. Böyle   işlere asla girmez. Çıkan haberler tamamen asılsızdır” dedi.

(Haber: Ercan Aygün)

Editör: Oğulcan Öz