KDZ. EREĞLİ HALKI, DEPREM BÖLGESİ İÇİN YARDIMA KOŞTU
BAŞKAN POSBIYIK: KDZ. EREĞLİ HALKININ KALBİ DEPREM BÖLGESİNDE
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan Gaziantep, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya’da büyük yıkıma yol açan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrası Kdz. Ereğli halkının yaptığı yardımlar 2 tıra yüklenerek yola çıktı. Yardım kampanyasını bizzat koordine eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, dünden itibaren seferber olan Kdz. Ereğli halkına teşekkür etti. Posbıyık; “Ereğli halkının duyarlılığına şükranlarımı sunuyorum. İnanılmaz bir yardımlaşma örneği sergileniyor. Deprem bölgesinden belki uzaktayız ama tüm kalbimiz orada. Toplanan giysi, gıda ve diğer ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardımları ilk etapta 2 tır ile bölgeye ulaştıracağız” dedi.
Kdz. Ereğli halkı, deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasına yoğun bir destek verdi, toplanan 2 tır dolusu malzeme depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Yardım kampanyasını bizzat koordine eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, duyarlılık gösteren Kdz. Ereğli halkına teşekkür etti. Başkan Posbıyık, eşi Neriman Posbıyık’ın başkanlığındaki Kadın Gücü Kooperatifi üyeleri ve gönüllü kadınlarında ayrıştırma ve paketleme işinde seferber oldukları belirterek, kampanyanın bölgeye gidecek 2 tırdan sonra da devam edeceğini belirtti.
Başkan posbıyık, şunları söyledi:
“Ereğli halkının duyarlılığına şükranlarımı sunuyorum. İnanılmaz bir yardımlaşma örneği sergileniyor. Bütün Ereğli halkı dün gece geç saatlere kadar sadece malzeme getirmediler, aynı zamanda sabaha kadar burada paketleme yaptılar. Gelen yardımların hepsini düzgün bir şekilde bohçalama yapıyoruz. İnanılmaz bir yardım var, ardı arkası kesilmiyor. Şuanda tırları yüklemeye başladık. İlk önce Kardeşler Nakliyat’tan Oğuzhan bey tır gönderdi onu yüklüyoruz. Erbirlik kooperatifi bir tır gönderdi. Bakkaloğlu firması tır gönderiyor. Öztekin Şirketi’nin sahibi Nurullah Öztekin 2 tır gönderecek. Vatandaşlar inanılmaz bir yardımlaşma içerisinde. Milletçe çok üzgünüz. Çok canlarımız gitti, yaralılarımız var, göçük altında insanlarımız var. Bölgedeki depremzedelerin battaniyeye, monta, bota, çocuk mamasına, her türlü gıda ve giyim eşyasına ihtiyacı var. Sayın valimizle sabahleyin görüştüm, Kaymakamımızla görüştüm. Onların belirlediği bir istikamet olarak Kahramanmaraş’a doğru yola çıkacak tırlarımız. Bütün mahallelerden talep var, yardım göndermeye çalışıyorlar. Bazı vatandaşlarımız para gönderiyorlar. Onuda burada monta, bota, battaniyeye çeviriyoruz. Bir esnafımız bir ton pirinç gönderdi. Gıda maddesi yardımları var. Ekmek dahi getiren var, Allah Ereğli halkından razı olsun, her türlü desteği veriyor. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza şifa diliyorum. Dualarımız göçük altında kalan vatandaşlarımız için. Ereğli Belediyesi, ilk gün 2 tane kurtarma aracı, 16 itfaiye personeli gönderdi. Bugünde çadır kurmak için 21 personel gönderdik. Şimdi tırlarımız yola çıkıyor, Ereğli halkının yardımlarını gönderiyoruz.
-KADIN GÜCÜ VE GÖNÜLLÜ KADINLARDAN DESTEK-
Mahallelerimizden muhtarlar tarafından toplanarak gönderilen, halkımızdan gelen yardımları AKM’de topluyoruz. İlk olarak Kadın Gücü Kooperatifi ve gönüllü kadınlarımız tarafından ayrıştırılıyor. Giysiler, gıdalar, çocuk malzemeleri ayrı ayrı paketleniyor. Sonra diğer bölümde isimlendirilip son bölümde büyük paketlere alınıp tırlara yükleniyor. Bu çalışmamız daha da devam edecek.”

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi