Zonguldak’ta 30 yıldır kırtasiyecilik yapan Muzaffer Dombaycı,  90’lı yılların unutulmaz nostaljik yılbaşı tebrik kartlarını gün yüzüne çıkardı. 

Eskiden yılbaşı zamanı bütün kırtasiyeler yılbaşı kartlarıyla dolardı. Özellikle simli kartpostallara rağbet çok olurdu. Özellikle 90’lı yıllarda insanlar uzakta olan yakınlarına simli kartlar gönderirdi. Şimdilerde teknoloji bu kartları adeta rafa kaldırdı. 

Kırtasiyeci Muzaffer Dombaycı, “Bu nostaljik kartları tekrar yaşatmak istiyoruz. Çocuklarımıza anlatalım ki bilsinler. Artık sosyal medya geldikten sonra bunlar unutuldu. Tabi şu anda yılbaşı yaklaştığı için bir hareket olacağını düşünüyoruz. Özellikle okullarda öğretmenler çocuklara bu kartlardan alarak eskiyi yaşatmak anlamında kullanılabiliyorlar.  Ben de kullanıyorum. Bundan birkaç yıl önce attığımda  yeğenlerim de çok şaşırmıştı. Şu an cep telefonuyla çekilen fotoğraflar rehberde kalıyor bakmıyoruz bile. Ama basılmış birkaç geldiğinde bunlar vitrine koylabiliyor ve kalıyor. Şu anda bu kartlar 4 TL’den satılıyor” dedi. 

Haber: Aytaç ÖZTÜRK

Editör: Haber Merkezi