Zonguldak‘ta kırmızı ışık ihlali yapan sürücüler sistemden tespit edilerek cezai işlem uygulanıyor. Bu cezalar yayalar 436 TL için araçlar içinde 950 TL olarak belirlendi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü trafik cezalarında artışa gitti. 2023 yılıyla birlikte trafik cezalarının caydırıcılığını arttırarak güvenliğin sağlanması hedefleniyor. Ancak araçlara uygulanan cezalar yayalara göre daha fazla olacak. Bunun nedeni ise trafikte araçların sorumluluğunun daha fazla olmasıdır.

Kırmızı ışıkta geçmenin cezası ne kadardır?

2021 yılı trafik cezalarına göre kırmızı ışıkta geçmenin cezası yayalar için 436 TL araçlar içinde 950 TL olarak belirlendi.
Bu cezaların yanı sıra kırmızı ışıkta geçtiği tespit edilen sürücülerin ehliyet puanlarından 20 puan düşülecek. Bu cezaların yanı sıra kırmızı ışıkta geçtiği tespit edilen sürücülerin bir yıl içinde üç kez tekrarlaması durumunda ehliyetlerine 30 gün el koyulacak. İkinci kez tekrar edenler 45, üçüncü kez tekrar edenlerin ise 60 gün ehliyetlerine el koyulacak. Ehliyetlerine iki ve daha fazla el koyulan kişilerin tekrar ehliyetlerini alabilmeleri için psiko-teknik değerlendirmesine girmesi gerekmektedir. Bu uygulama sonucunda ehliyetlerini almalarında bir engel görülmezse ehliyetlerini alabilecekler.

(Haber: Atakan Asım Alkan)

Editör: Haber Merkezi