KAYHAN; ‘PALAMUT HAMSİYİ YEDİ’

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan, teknelerin denize açılamaması ve balık sezonuna değindi.

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan, kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle balıkçıların denize açıklamadığını söyleyerek, Çarşamba gününe kadar balıkçıların denize açılmayacağını belirtti. 

Palamutların hamsiyi yediği için hamsicilikte olmadığını ifade eden Başkan Kayhan, “ Havanı  iyi olduğu zaman umudumuz hamsi diyorduk en başından beri dedik bu kadar bol palamutta hamsinin olmayacağını söyledik. Çünkü palamut balığı hamsiyi balığını yer bitirir diye ve  maalesef bu sene hamsicilikte olmadı”dedi.

‘Önümüzde ki hafta  Çarşamba gününe kadar balıkçılar denize açılamayacak’

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün, “
Şu sıralar tekneler denize açılamadı. Çünkü rüzgarlı hava olduğu için şu anda denizde fırtına var peşine de yağmur var. Önümüzdeki hafta çarşamba günü yine kuvvetli şekilde Poyraz var yine tekneler denize açılamayacak hem  endüstriyel balıkçılar hemde kıyı balıkçıları”dedi.

‘Palamutların yediği için hamsicilik olmadı’

Hamsiciliğin olmadığını ifade eden Başkan Kayhan, “2022 2023 sezonunda bol palamutçuluk oldu herkes kıyı ve endüstriyel balıkçıları açısından. Bu arada güzel balık yakaladılar tüm ülkemizi palamut balığına doyurdular. Havanı  iyi olduğu zaman umudumuz hamsi diyorduk en başından beri dedik bu kadar bol palamutta hamsinin olmayacağını söyledik. Çünkü palamut balığı hamsiyi balığını yer bitirir diye ve  maalesef bu sene hamsicilikte olmadı. Marmara'dan gelen hamsiler bile çok küçük kaldı biyolojik gelişimini sağlayamadılar. Şuanda  Karadeniz hamsisi Sinop'tan geldi. O da çok küçük boyunu ancak kurtarır fakat gırgırlar endüstriyel balıkçılar yem fabrikalarına balığı yolluyorlar”dedi.
‘İstavrit halkın cebini yakıyor’

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün, İstavrit’in halkın cebini yaktığını söyleyerek, “
Umudumuz Çinekop ve istavrit Bu da hava bozmadan önce 1500 liraya kasası çinekop 1.100 lira 1.200 lira da istavrit balık satılmaya başlandı.  Halkın balığı olarak bildiğimiz istavrit balığı bile kıtlığı yaşıyoruz. Halkımız istavrit balığına doyar dedik ama şu anda halkın cebini yakacak fiyatlarda maalesef”diye konuştu.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi