Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Güney, Kanal Z'de Neriman Dengiz'in hazırlayıp sunduğu "Bugünden Yarına" programına katılarak gündemi değerlendirdi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

DEPREMİN ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE HATAY'DA AFAD VE KIZILAY YOKTU

19 gün deprem bölgesinde kaldığını ve yardım faaliyetlerine katıldığını ifade eden CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Güney, "6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ardından ilk iki gün boyunca Zonguldak'ta yardım toplama faaliyetlerini gerçekleştirdik ve ardından deprem bölgesi Hatay'a hareket ettik. Hatay'da AFAD ve Kızılay çalışmak istemedi. 3. gün gittiğimizde Hatay'da AFAD yoktu" dedi.

HATAY'DA ZONGULDAKLI OLDUĞUMUZU ÖĞRENEN BİZİ MADENCİ SANDI

Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Güney, Hatay'a gittiğimizde vicdani ve insani olarak çok yorulduk. Hatay'da Zonguldaklı olduğumuzu duyanlar bizi madenci sandılar. Orada arama kurtarma faaliyetlerine katıldık. Hatay'ın diğer illere göre iklimi sıcak olması bize avantaj sağladı. Hatay'da bulduğumuz tüm çadırları kurarak orada bir çadır kent oluşturduk. 19 gün deprem bölgesinde kaldık ve şu anda buradayız yeni geldik ama tekrar gideceğiz" ifadesini kullandı.


GENÇLİK KOLLARIMIZDA ÜYE SAYIMIZ ARTTI

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Güney, "3 yıldır Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yapıyorum ben göreve geldiğimde üye sayımız 1000'di ve şu anda ise 2100 üye sayısına ulaşmış durumdayız. Gençler kendi özgürlüklerine ve demokrasiye kavuşmak için CHP'yi tercih ediyorlar ,ülke genelinde üye sayımız %50 artmış durumda" şeklinde konuştu.


ÜNİVERSİTELERİN TATİL EDİLMESİ YANLIŞ KARARDI 

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Güney, "Deprem sebebiyle üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi bence yanlış bir karar. YÖK deprem bölgesinde okuyan öğrencileri kendi illerindeki üniversitelerde okutmaya devam edebilmesi gibi farklı bir model uygulayabilirdi. Üniversite gençliği okulların tatil olmasını uzaktan eğitim olmasını istemiyordu." diye konuştu


GENÇLERDE İŞSİZLİK NEDENİYLE İNTİHAR VAKASI SAYISI ARTTI

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Güney, son 15 yılda işsizlik sayısının 10 kat arttığını ifade ederek, "Üniversiteyi bitiren askerliğini yapan gençler iş bulamadıkları için günlerini artık evlerde geçirmek zorunda kalıyorlar ve ev genci tanımı oluşturulmuş durumda. Gençler arasında işsizlik sebebiyle intihar vakalarında artış var. İşsizlik büyük bir sorun" dedi.


GENÇLER KPSS'Yİ KAZANSALAR BİLE SÖZLÜ MÜLAKATLARDA ELENİYORLAR

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Güney, “İş bulmada torpil bulamayan gençler KPSS'yi kazansalar bile sözlü mülakatlarda eleniyorlar. Bu çok ciddi bir sorun.  Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu doğduğun yerde doy projesini yürürlüğe sokarak gençleri iş sahibi yapacak" ifadesini kullandı.

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Güney, Gençlik Kolları olarak seçim çalışmalarına yoğunluk kazandırdıklarında sözlerini ekledi.

(Haber: Neriman Dengiz)

Editör: Haber Merkezi