Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından Karadeniz Ereğli halkının adeta seferberlik ilan ettiğini söyledi. Her noktadan yardımlar geldiğini ve deprem bölgelerine bu yardımları ulaştırdıklarını anlatan Posbıyık, “Allah Ereğli halkından razı olsun” dedi.

Başkan Posbıyık, depremin ilk saatlerinden itibaren Kdz. Ereğli Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları şu şekilde değerlendirdi:

"17 TIR VE 5 ÖZEL ARAÇ"

“Bugüne kadar 17 tır ve 5 özel araç olmak üzere yardımlar Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Adana'da bulunan depremzede vatandaşlarımıza sağlıklı bir şekilde ulaştırıldı. Bizlere tırlarını veren tır sahiplerine ve hayırseverlerimize halkım adına şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum. Bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla 55 personel ve gönüllülerden oluşan 6 araç, 3 arama kurtarma ve destek ekibi gönderildi. 

"EREĞLİ'NİN EN BÜYÜK AVM'SİNİ YAPTIK"

Depremzedeler için hazırlık yapmaya başladık. Atatürk Kültür Merkezini yeniledik. Ereğli'nin en büyük AVM'sini yaptık. Oyuncaklar, kadın, erkek bölümü, montu, botu, ilacı, hijyen malzemeleri her şeyi ama her şeyi oluşturduk, inanılmaz bir çalışma. Her taraftan yardım yağdı. İnanılmaz yardımlar geldi.

"DEPREM BÖLGESİNDEN GELEN 314 AİLE SADECE BİZDEN GİYİNDİ"

Ereğli'de 314 aile sadece bizden giyindi yani 1294 kişi. Ev meselesi vardı. Hemen ekip oluşturduk Kadın Gücü Kooperatifi Başkanı Neriman Posbıyık öncülüğünde. Şerife Keskin Veziroğlu, Gülşah Efe, Yeliz Görgün, Duygu Özdemir ve Özge Nur Demirel ile diğer gönüllülere teşekkür ediyorum. Ev buldular, evlerin bazılarını 1 yıllık sözleşme yaparak imza attırdılar, para isteyen olurlarsa zenginlerden istediler, kontratlarını yapıp aileleri buraya yerleştirdik. Müthiş bir olay.

"MALZEME AKTI"

Allah Ereğli halkından razı olsun. Köylerinden, beldelerinden razı olsun. Köylerden minibüslerle malzeme aktı buraya. Arabası olmayan bizlerden araba istedi. Bütün Ereğli halkından yardım aktı. Ereğli halkı buradaydı. Üniversiteden gençler, her yerden. Zaman zaman kalabalıktan çalışamaz hale geldik ama kimseye git diyemiyoruz çünkü onlar maneviyatlarını tazeliyorlar. Deprem bölgesine gidemedikleri için en azından manevi olarak buradan yardım ediyorum diye rahatlıyorlardı.

"HALK BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ KAYBETMEMİŞ"

Ben Belediye Başkanı olarak köy, belde ve kentimizdeki izlenimlerimi ifade etmek istiyorum. Türkiye halkı ferasetini, milli birlik ve beraberlik duygularını kaybetmemiş, gelenek ve göreneklerini kaybetmemiş. Siyaseti falan bir tarafa bırakıp yaraları sarmak için insanların nasıl koşturduğunu buradan da gördük televizyonlardan da. Halk ayrıştığı için üzülüyordum ama ayrışmadığını acıda tasada bir araya geldiğini görmekten büyük onur duyduk.

"Z KUŞAĞI ASLAN GİBİ"

Buradaki gençlerimiz can siper hane çalışmaları inanılmazdı. Gençlere klavye gençliği, z kuşağı, sıradan diyorlardı. Aslanlar gibiydi. Binlerce gençle çalıştık. Z kuşağı aslan gibi geliyor arkadan bu ülkeye onlar sahip çıkacak onlar daha iyi yönetecek. İnançlarımızı tazeledik. Acıda birleşmek istemezdik ama acıda birleştik. 

"DEPREMZEDELERE YEMEK DAĞITILACAK"

Halkımıza ne kadar övgü yağdırsam azdır. Tüm halkımız, esnafımız seferber oldu, aktı her şey Allah'ın izniyle. Burayı kapatmıyoruz, AKM'de bu çalışmalar devam edecek. Ramazan Bayramı’na kadar sürdüreceğiz. Gelen malzemeleri gelen depremzedelere giyindiriyoruz. Neye ihtiyaçları varsa yerine getiriyoruz. Zaten Ramazan ayında her yıl olduğu gibi ihtiyaç sahibi insanlara yemek göndereceğiz, 3 kap. Hazırlığımıza başlıyoruz. Depremzedelerin evlerine de yemek dağıtmaya başlayacağız.

"MADENCİLERE ve GÖNÜLLÜLERE TEŞEKKÜR"

Madenciler aslan gibiydi. Taşkömürü madencilerimize teşekkür ediyoruz. Varlıklarını tescil ettiler, zaten aslanlar gibi büyük bir mücadelede yer aldılar. Eğer bir de zamanında gönderselerdi. Olmadı işte. Yardımlarını esirgemeyen hayırseverlere.. Toplanan yardımların bölgeye ulaşmasını sağlayan araç sahiplerine ve şoförlerine.. Sivil Toplum Kuruluşlarımıza, Kdz.Ereğli Kadın Gücü Kooperatifine, çalışan gönüllülere, gerek yemek, gerekse içecek desteği sağlayan işletmelere… Burada özveriyle çalışan Belediye personelimize. Gönüllü olarak çalışan Ereğli halkına.. Hepinize şükranlarımı sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun."

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi