* Zonguldak il merkezi ve ilçelerinde sık sık meydana gelen intihar vakaları kamuoyunda endişeyle karşılanıyor.
Kısa süre önce iki üniversite öğrencisinin bir hafta arayla intihar ederek yaşamlarına son vermesinin ardından, ZBEÜ yönetimi tarafından intiharların nedenlerinin araştırılmasına yönelik çalışma başlatıldı.
Yine université yönetimi tarafından ihtiyaç duyan öğrencilere psikolojik ve ekonomik destek verilmesi yönünde çalışmalar yapıldığı bildirildi.

* Son olarak Zonguldak İl Merkezi'nde esnaflık yapan ve dün toprağa verilen 41 yaşındaki  Ferdi Yazıcı'nın intiharı, ilimizdeki intihar vakalarını yeniden gündeme getirdi.
İlimizdeki intihar vakalarının nedenlerinin araştırılması ve intihar vakalarının önlenmesi için ne gibi önlemler alınması gerektiği tartışılıyor.
İlimizde gerek genç, gerek belli yaşa ulaşmış insanların intihar ederek canlarına kıymasına neden olan etkenlerin ortadan kaldırılması için üniversite başta olmak üzere uzmanların araştırma başlatması isteniyor.

* İntihar vakalarının daha çok ekonomik ve psikolojik nedenleri olduğu yönünde görüş belirtiliyor. Aile içi sorunlar, işsizlik ve ruhsal sorunların da intihar vakalarında etkili olduğu ifade edilirken, vakaların çoklukla ekonomik nedenlerden kaynaklandığı görüşü üzerinde duruluyor.
Zonguldak Valiliği'nin ilimizde meydana gelen intihar olaylarının nedenlerinin araştırılması için uzman bir kurul görevlendirip, kurulun yaptığı araştırmanın rapor haline getirilmesi isteniyor.

HABER : Ersin Çorbacı

Editör: Haber Merkezi