İşkur İl Müdürlüğü tarafından çalışma hayatı öncesi öğrencilere ve vatandaşlara yol gösterici olması amacıyla düzenlenen eğitimler devam ediyor. Bu kapsamda Çaycuma Halk Eğitim Merkezi ‘’Bilgisayar İşletmenliği’’ kursu kursiyerlerine İş Kulübü Lideri Hilal Özkan tarafından İş Kulübü eğitimi verildi.

İşkur basın bürosundan verilen bilgilere göre eğitimde kurs bitiminde edindikleri bilgileri kullanabilecekleri bir alanda iş arayışına girecek olan kadın ve erkek kursiyerlere sürecin doğru yönetilmesi, özgeçmişini başvurduğu ilan ve sektöre göre düzenleme, iş görüşmesi esnasında konuşma ve beden dilini doğru kullanma ve kariyer sitelerinde profil oluşturma gibi konularda bilgilendirme yapıldı. Ardından gönüllü kursiyerler ikişerli gruplar halinde işveren-iş arayan rolü oynayarak telefonla ve yüz yüze mülakat simülasyonu gerçekleştirdiler.

Uygulama sonrasında kendilerini ve arkadaşlarını eleştiren katılımcılar eğlenceli anlar yaşarken, uygulama sırasında yaptıkları yanlışların nasıl düzeltilebileceği konusunda birbirleri ile ve eğitmenle görüşlerini paylaştılar. Değinilen konuların özetlenmesi ve katılımcıların sorularının cevaplanması ile eğitim sona erdi.

(Haber merkezi)

Editör: Haber Merkezi