ZGC Başkanı Derya Akbıyık, Gazeteciler Basın Vakfı genel kurulunda Karadeniz'inden sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak seçildi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 66. Başkanlar Konseyi ile Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Kurulu Türkiye’nin 51 ilinden gelen gazeteciler cemiyet başkan ve yöneticisinin katılımıyla Düzce Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Basın Vakfı Genel kurulunu değerlendiren Zonguldak' Gazeteciler Cemiyeti Başkan Derya Akbıyık, Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Kurulunda Zonguldak Gazeteciler Cemiyet Başkanı  olarak yeniden yönetimde yer allfığını ve Karadeniz bölgesinden sorumlu olduğunu söyledi.
Genel kurulda Ereğli Gazeteciler Derneği Başkanı Şafak Erel'in Denetim Kurulu, Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı'nın Yönetim Kurulu yedek üyeliğine, Çaycuma Gazeteciler Derneği Başkanı Davut Uyar'ın ise Denetim Kurulu yedek üyeliğine seçildiğini belirten Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkan Derya Akbıyık şunları söyledi;

"66 Başkanlar Konseyi yapıldı ve aynı zamanda da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti basın Vakfı olağan genel kurulu yapıldı. Düzcede 2 gün süren bu toplantılarımızda hem Düzce'yi görmüş ve  gezmiş olduk. Komşu ilimizin protokolü genel kutulumuza katıldı.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nda Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak icra konumdayız Asil yönetimindeyiz . Buada önemli konular Tabii ki Türkiye gazetelerde genel başkanı Yılmaz. Karaca aynı zamanda Türkiye gazetecilik Basın Vakfı'nım da Genel Başkanıfır,  her ikisinde de biz Zonguldak'ta her Cemiyeti olarak yönetim kurulunda yer alıyoruz. Bununla birlikte hem gazetecilik sorunları görüşüldü, hem yeni internet yasası ile ilgili yeni sosyal medya yasal değerlendirildi ve sonuç bildirgesi de bugün yayımlanacak. Konsey de ve genel kurulda meslektaşlarımızla da bir araya geldik. Basın vakfı genel kurulumuzu 2 yıl önce bildiğiniz gibi Zonguldak'ta ev sahibi olarak bizler yapmıştık.
Yönetimde Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlerimiz devam ediyor. Karadeniz Bölgesi'nden sorumlu oldum ve Karadeniz bölgedeki bütün çalışmaları ben koordine edeceğim. Pandeminden sonra yoğun toplantılara sahne oluyoruz. Önümüzdeki günlerde de çeşitli toplantılarımız olacak. Tabii ki gündemler yoğun gazetecilik ve gazetelerin önemli sorunları var. Bunların giderilmesi için yoğun bir şekilde uğraşıyoruz. Genel kurulda Zonguldak'tan arkadaşlarımız yönetime girdi. İnşallah önemli işler yapacağız. Basın hakkında önemli projelerimiz var" 
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi