Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli,  Kurban Bayramı öncesinde köylerdeki su sorununun oluşmaması adına çalışma içerisinde olduklarını ifade etti.

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, 9 günlük bayram tatili süresince köylerde su sorunu yaşanmaması için arızaların giderileceğini ve tüm ekiplerle sahada olacaklarını söyledi.

Çöp sorunu yaşanmaması için de büyük bir çaba içerisinde olacaklarını ifade eden ilk Genel Meclis Necdet Karaveli şunları söyledi:

BAYRAMDA KÖYLERİMİZDE SU VE ÇÖP SORUNU YAŞANMAYACAK

"Gerçekten İl Özel İdare noktasında hummalı bir çalışma var. Bölgemizde bir takım yerlerde sıkıntı yaşadık. Çaycuma, Gökçebey, Alaplı, Devrek kısmen Ereğli bölgemiz. Zaman zaman da merkez bölgemizde sıkıntılarımız var. Özellikle köy grup sularında sıkıntılarımız var. Su ve kanal hizmetlerimize gelen çalışmalar ve talimatlar verildi. Arkadaşlarımızın önceliği bayram esnasında bütün köylerimize su verebilmek. Biliyorsunuz bayram tatili de 9 güne çıktı. Biz gurbetçilerimizin köylere geleceğine eminiz. Bizim için önceliğimiz su ve katı atık. Biz katı atık ve çöp toplamaların aksamaması noktasında yeni bir müdürlük kurduk. Çevre ve Temizlik Müdürlüğümüzü kurduk. Bütün yetkileri verdik. Sadece şuanda 2 tane çöp arabamızda sıkıntı var. Bunlarım bakım onarım çalışması ve yeni bir çöp arabası almak zorundayız. Yeni arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlar Çevre ve Temizlik Müdürlüğü altında çalışacaklar. Çöpün aksamaması gerekiyor artık. Özellikle vatandaşlarımızın da bu nokta da bilinçli olmasını istiyoruz.  Çöpe atılmayacak şeyleri çöpe atmamaları gerekiyor. Bundan sonra çöp konusunda köylerimizde aksama olmayacak. Bunun ben garantisini veriyorum. Hazırlıklarını yapsınlar ona göre çalışmalarını gerçekleştirsinler. Bizden bir talepleri varsa da istesinler.

Çalışmaların tamamı bitmedi. Dere yataklarında ki konuların oto pompa, pano noktasında ve borularda da sıkıntı var. Yüzün üstünde su kuyusunda sorun var. Bunları toparlama noktasında çalışmalara başladık.  Önümüzde de malum bayram var. Su daha da önem arz ediyor. Dün ben Devrek bölgesindeydim. Yazıcılar, Tohumlar, Akçabey tarafında. Orada da su noktasında sıkıntılar var. İl Genel Meclisi arkadaşlarla oraya gittim sorunu çözdük."

“AFAD'A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

İl Genel Meclisi Başkan Necdet Karaveli Ayrıca Zonguldak'ın afet bölgesi ilan edildiğini ve acil durum ödeneği gönderileceğini belirterek AFAD Genel Müdürüne teşekkür ettiğini de sözlerini ekledi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi