Zonguldak il Genel Meclisi Aralık ayı beşinci birleşim ve 2022 yılının son toplantısı İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Başkanlığında Özel İdare toplantı salonunda yapıldı.

Meclis’te Gökçebey ilçesinde kapanan Hacımusa Belde Belediye Binasını Her keme Köy muhtarlığına tahsis etti. 
Özel idare Şirketinde çalışan 30 Personel sözleşmeli personel statüsünde geçti.
İl özel idare 2023 yılında yapılacağı yatırım programları ile ilgili hazırlanan komisyon raporları kabul edildi.
Zonguldak il Genel Meclisi Aralık ayı beşinci birleşim Toplantısı bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin okunup oynanması ile başladı. Üçüncü maddesinde yer alan, Mülkiyeti İdaremize ait İlimiz Gökçebey İlçesi sınırlarındaki  Hacımusa Köyü, Herkeme Mevkii, F28-a-20-c-3-d pafta, 207 ada, 30 parsel üzerindeki kayıtlı. zemin+2 katlı bina ile  Cebeciler Köyü, Sülük Gölü Mevkii, F28-a-20-c-3-c pafta, 274 ada, 3 parselinde kayıtlı, zemin+1 katlı binanın, köy halkının sosyal hizmetlerinde kullanılmak üzere, Hacımusa Köyü Muhtarlığına tahsis edilmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler, İçişleri, Plan ve Bütçe ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 53 – 5- 16 – 44 – 43 sayılı raporlar görüşülerek Belediye binasının muhtarlığa tahsis edilmesi oybirliğiyle kabul edildi.

Dördüncü maddesinde yer alan, İdaremiz  İl Özel İdaresi Personel Anonim Şirketinde çalışan 30 personelin, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 36 ncı maddesinin atıfta bulunduğu, 5393 sayılı Belediye Kanunun 49 uncu maddesine göre kadro karşılığı  tam zamanlı sözleşmeli personel olarak istihdam edilebilmesi için, İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11 inci maddesi gereğince düzenlenen, Boş Kadro Unvan ve Derece Değişikliği Cetveli ile ilgili Plan ve Bütçe ile İçişleri Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 45 – 17 sayılı rapor görüşülerek Üzeride öyle şirketinde çalışan 30 personel sözleşmeli kadrolu personeli statüsüne geçirilmesi Meclis’te oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesinde yer alan, 
5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 26/a maddesi gereğince hazırlanan, İl Özel İdaresi 2023 Yılı Yatırım Programı ile ilgili Eğitim Kültür ve Sosyal İşler, İmar ve Bayındırık, Çevre ve Sağlık, Plan ve Bütçe, İçişleri, Tarım ve Orman, Sanayi ve Ticaret, Gençlik ve Spor, Köylere Yönelik Hizmetler, Turizm ile Ar-Ge Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 6 – 54 – 42 – 46 – 18 – 21 – 17 – 2 – 44 – 3 – 3 sayılı rapor görüşülerek Meclis’te oybirliğiyle kabul edildi.

TERZİ, ALLAH DEVLETİMİZE GÜÇ KUVVET VERDİN

Gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkan vekili İsmail Terzi, “Bu imkanları ve paraları elimizin seçmenlerine gönderen Devletimize ve siyasetçilerimize  Allah devletimize güç kuvvet versin. Elimizdeki imkanlarla ve Milletvekillerimizin manevi maddi desteği ile ilimize bir çok hizmetlerde bulunduk. İlimize ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Bu çalışmaları yaparken muhalefetin de bir çok desteğini gördük. Eleştirdikleri konularda da kendi aramızda istişarede bulunarak yaptığımız çalışmaları tekrar gözden geçirdik. İlimizde yapılan çalışmalar nedeniyle muhalefete de teşekkür ediyorum. 2023 yılının hepimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi. 
Meclis üyeleri gündem dışı söz alarak 2023 yılının daha birimizi bey hayırlı olması dileğiyle bulundular.
Bir sonraki İl Genel Meclisi toplantısı 2 Ocak 2023 Pazartesi günü yapılacak.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi