Zonguldak Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinesinde Zonguldak Şehit Prof Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Salonu'nda İstiklal Marşı’nın kabulünün 102.yıl dönümü Mehmet Akif Ersoy’u anma günü kapsamında program düzenlendi.

Programa, Zonguldak Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Necdet Çarık, Belediye Başkanı Yardımcısı Erol Yılmaz, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Hakan Bakkal, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Yüksel, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Veli Köktürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Cemalettin Çatak ve davetliler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

Ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan sinevizyon gösterisi izlendi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan, Zonguldak Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi  Okul Müdürü Ömer Yılmaz, “Milli birlik inancını anlatan metinlerdir.  İstiklal  marşımızın içerdiği derin anlamlar düşünmeyi buluyoruz. Mehmet Akif Ersoy’u anmak için paylaşımlarda bulanacağız. 16 Mar 1920 de İngiliz’ler İstanbul’u işgal edince Akif Ankara’ya geçer 23 Nisan 1920 de görev üstlenir. Akif Dergisini Anadolu’ya taşır. Milli mücadele yayını sürdürmüş ve sonra da İstanbul’a gelmiştir. 12 Mart 1920’de Türkiye Büyük Millet meclisinde kabul edilen o zamandan beri özgürlük marşı olan İstiklal marşı bu ortamın ürünüdür. Akif şiirlerinde her zaman gerçeği söylemektedir. Akif’i ne kadar anlatsak az kalır. Deprem felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlara rahmet diliyoruz”dedi.

Programın son bölümünde İstiklal marşını güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeler takdim edildi.

Program Zonguldak Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin oratoryo gösterisinin ardından sona erdi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi