AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı'dan ZGC'ye ziyaret

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Avcı'ya Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Çağlayan ve partililer eşlik etti.

KENTE CİDDİ YATIRIMLAR YAPILIYOR

AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı'da, kentteki çalışmalardan söz ederek,“15 Ağustos 2022 tarihinde Cumhurbaşkanımızın talimatıyla İl Başkanlığı görevine başladık.1. etabını tamamladığımız tünellerimizle vatandaşlarımız 4 dakikada Kilimli’de olabiliyor.Ereğli’de hükümet konağı ve emniyet müdürlüğü binası çalışmalar sürüyor.Zonguldak’ın büyümesi lojistik alanın gelişmesiyle olur.Kilimli-Muslu yol çalışması devam ediyor. Burada tadilat yapıldı. Biz bu güzergahı 3 bin metrelik tek tüple geçmeye karar verdik. 480 metrelik tünel açılışı gerçekleşti. Muslu-Filyos arasında çok ciddi yatırım var. Tren yolu köprüsü var. Gece gündüz çalışmalar devam ediyor. Devrek-Ereğli arasında yıllan hikayesi olan yolda, 17 km’lik kaplamamız bitti.”dedi.

DEPREME DAYANIKSIZ OKULDA ÇOCUK OKUTAMAYIZ

Yayla Ortaokulunu TTK Yayla Konağının arkasındaki alana taşıyacaklarını açıklayan Başkan Avcı, “206 okumuzun tadilat çalışması tamamladı. 46 okulumuzun doğal gazı dönüşümü tamamlandı. TTK Yayla konağımızın yanında 24 derslik okul yapılacak.Benim üç tane çocuğum orada okudu. Hikayesiyle anıysa bizde var. Depreme dayanıklılığı sıkıntı olan yerde çocuğumuzu okutamayız."dedi.

ÇATLAK VARSA SİYASETİ BIRAKIRIM

Muhalefetin yapılan her şeye karşı olduğunu anlatan AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı,”Biz o muhalefeti tanıyoruz. Yaptığımız her şeye karşı. Ben burada polemik olsun diye söylemiyorum. İkinci makas mevkiinde kavşak yapıyoruz. Yok efendim ayağa gitmeye gerek yok. Uzunkum deniz yolu yuttu gibi yaklaşım var. 10 cm çatlak yok. Kaldırım zarar görmüş.1 metre kare çatlak varsa ispatlansın siyaseti bırakacağım. Yapan da yapacak olan Ak Parti’dir”dedi.

HASTANENİN ISINMA SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Yeni yapılan hastanenin ısınmasıyla ilgili sorunun kaldığını ifade eden Başkan Avcı, “Bu işlerin takipçisiyiz.Hastanemizde her şey yolunda. Zeminde bir su sıkıntısı vardı. Hastane imalatının başlangıcında yapılan bir sıkıntı. Zonguldak Belediyesi nezdinde 500 bin TL’lik yatırımla çözdük. Kabul süreci işliyor. "dedi.

FİLYOS'A KADAR 42 TÜNEL YAPILACAK

Filyos'a kadar 42 tünel yapılacağını anlatan AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı, “Ereğli cami noktasında yerel dinamikler belediye başkanları yaklaşımları var. Milletvekilleri nezdinde tekrar istişare ederek bu nokta da adımların atılmasını istiyoruz. Hükümetin Filyos Vadi projesi var. O yollara çok kıymet veriyoruz. Bütün bunların şehrimizin kalkınması için olmazsa olmaz görüyoruz. Cumhuriyet tarihinin ilk vilayetiyiz. Zonguldak’a 14 bölünmüş yol yapılmış. Biz 178 km yol yapmışız. Şuanda 26 tane tünel kullanıyoruz. Filyos’a kadar 42 tane tünel olacak.”dedi.

LAVUAR ALANINA YENİ DÜZENLEME YAPILIYOR

Lavuar alanına yeni düzenleme yaparak çalışmaların başlayacağını ifade eden Başkan Avcı, “Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanımıza ziyaret gerçekleştirdik.Lavuar alanına bahsettik.Diyafram denilen bir imalat vardır. Yapılan zemin etütlerinde 1,5 metre enteresan şeyler var. Biz farklı şekillerle çözmeyi planladık. Geçtiğimiz günlerde belediye başkanımız gitti.Sorun çözülüyor.Diğer yandan esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Ak Parti seçmeni suskun değil.”dedi.

ZONGULDAK PARLAYAN YILDIZ OLACAK

AK Parti İl Başkanı Muammer Avcı yaptığı açıklamada Zonguldak'ın Filyos liman projesi, endüstri bölgesi ve doğalgaz kaynakları ile Türkiye'de kuzeyin parlayan yıldızı  ve göç alan bir il olacağını ifade etti.

POSBIYIK ÖDÜLÜ GERİ ALMALI

Başkan Muammer Avcı, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'tan, TSK'ya kimyasal silah kullanıyor iftirasını atan Türk Tabipler Birliği Başkanına verdiği Sevgi,Barış, Dostluk ödülünü geri almasını istedi.Avcı ayrıca,CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na da sert eleştiriler yöneltti.

EREĞLİ'DE CAMİ TARTIŞMALARI

Avcı, Ereğli'de yapılması planlanan cami konusunda ise milletvekilleri ile tekrar görüşme yaparak konuyu masaya yatıracaklarını ifade etti.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi