Acıların hala taze olduğunu ifade eden İl Başkanı Murat Pulat şunlar söyledi.

"Dünya madencilik kazalarının en büyüklerinden biri olan ve 263 maden işçimizin hayatlarını kaybetmesine ve birçok işçimizin de yaralanmasına sebep olan Kozlu grizu faciasının üzerinden tam 31 yıl geçti. Acılarımız hala dünkü gibi taze.
Zonguldak emeğin başkentidir. Ülkemiz sanayisini geliştirmek uğruna yer altında binlerce madencinin şehit olduğu, sakat kaldığı, meslek hastalıklarından dolayı genç yaşta hayatlarını kaybettiği ildir.
Ülkemizde Maden iş kolu en fazla ölümlü kazaların meydana geldiği iş koludur. 

Devlet, mutlaka en sıkı şekilde denetim yapmalı, kendi koyduğu kuralların hayata geçirilmesini sağlamalıdır. İnsana ve çalışana değer vererek ekonomik büyümesini sağlamak için gerekli düzenlemeleri öncelikle yerine getirmelidir. İnsana yakışır çalışma ve yaşama şartlarını oluşturmak başta gelen görevdir.

Başta madenlerimiz olmak üzere ülkemizdeki işyerlerinin insana yakışır, elverişli çalışma koşullarına sahip, duruma getirilmesi, güvenli ve sağlıklı ortamın sağlanması, iş cinayetleri neticesinde hayatını kaybeden işçilerimize borcumuzdur.

6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinde, bölgeye intikal ettiği andan itibaren arama kurtarma konusunda cesareti ve kabiliyetiyle göğsümüzü kabartan kahraman madencilerimizle gurur duyuyoruz. Emeklerine ve yüreklerine sağlık, iyi ki varsınız.

Bu düşüncelerimle; 3 Mart 1992 yılında yaşanan bu acı olayın bir daha yaşanmamasını temenni ederek, hayatını kaybeden tüm madencilerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı diler, şuanda çalışan tüm madenci kardeşlerimize kazasız, belasız ve her türlü güvenlik tedbirlerinin alındığı bir çalışma yaşamı temenni ederim."
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi