Özellikle son bir haftadır ilimizde yoğun bir  "rödövans gündemi" oluştu, siyaset, iş dünyası ve STK temsilcilerinden ard arda açıklamalar geliyor…

Rödövans işletmelerinin karşılaştığı ağır ekonomik sorunların çözümü yolunda çok ciddi bir "mahalle baskısı " oluşmuş durumda…

Çok net ve tereddütsüz bir şekilde söyleyelim ki, bu yolu açan Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Murat Kotra olmuştur.

Şimdi herkes o yoldan yürüyüp gidiyor.

Bu elbette çok sevindirici bir gelişmedir.

Zaten Sayın Murat Kotra da, bu yönde açıklama yapan, görüş bildiren, mücadele eden herkese teşekkür ediyor.

Murat Kotra'nın sözünü ettiği " siyaset üstü yaklaşım " budur işte…

Zonguldak adına, siyaset ayrımı gözetmeden, Zonguldak'a sahip çıkmak…

***

Murat Kotra, aylar öncesinden rödövans işletmeleri ve bu işletmelerde çalışan maden işçileri için yaklaşmakta olan tehlikeye dikkat çekmişti.

İşe rödövans işletmelerini ziyaret edip, sorunları yerinde görüp, incelemek ve işletme sahipleri ile maden işçilerini dinlemekle başladı.

Tespitlerini rapor haline getirip, önce MHP Genel Merkezi'ne, sonra da TBMM'ne taşıdı.

Rödövans işletmelerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren rapor MHP Grup Başkan Vekili Muhammed Levent Bülbül eliyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e ulaştırıldı.

Süreç içinde hemen her açıklamasında, verdiği röportajlarda, TV programlarında, rödövaıns işletmelerinin yaşadığı ağır maliyetlere, EPDK'nın yanlış kararına, rödövans işletmelerinin bu şehir ve bu şehrin evlatları için ne ifade ettiğine dikkat çekti.

***

Sonuç olarak, Zonguldak milletvekilleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, iş adamları ve esnaf temsilcileri rödövansa sahip çıkılmasını ve sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.

Rödövans işletmeleri kapanmak zorunda kalmasın, üretim durdurulmasın, Zonguldak evlatları işsiz kalmasın diye…

" Zonguldak ruhu " geri gelmiş gibi sanki…

Bunu çok önemli ve olumlu bir gelişme olarak kabul etmek gerekiyor.

Sayın Valimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde yaptığı konuşmada ifade ettiği gibi " Zonguldak ortak paydasında " birlik-beraberlik fotoğrafı oluşmuş bulunuyor.

O halde bir hakkın sahibine teslim edilmesi adına tekrar edelim…

Bu fotoğrafın oluşmasında Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Murat Kotra'nın büyük payı var. 

Eğer bu konu çözüme kavuşur da, üç-beş yıl sonra rödövans işletmelerinde çalışan sayısı ikiye üçe katlanıp, yıllık 3-5 milyon ton taşkömürü üretilirse, o zaman kimlerin hangi emekleri ile bu sonuca ulaşıldığını unutmayalım.

Şehrin hafızası bunu yazıyor çünkü…

Editör: Haber Merkezi