İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, konut yerlerinin henüz belirlenmemesine Tepki göstererek "Bir kez daha iktidara uyarıyoruz vatandaşın duygularıyla oynamayın" dedi. 

İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen'in açıklaması şöyle:

"TOKİnin esas kendi görevi olan konulara dönmesi olumlu. Biz bu anlamda yapılacak işleri olumlu karşılıyoruz. Ancak bu konularla ilgili bir çok kaygılarımız var ve bunu da kamuoyuyla paylaştık. Ne zaman, nerede, nasıl yapılacağını ve maliyetleri konusunda vatandaşa kesin bilgi verilmeden ve maliyet hesaplarını insanların önüne koymadan ihale yapılmamasını ve insanların duyguları ile oynanmamasını tercih ederdik. Bugün konut ihtiyacı tabii ki var, konutu olmayan ve yüksek kiralardan şikayet eden herkes bugün başını sokacak bir ev ister. Bunu yaparken devletin onlardan siyasi rant elde etmemesi lazım. Burada temel amaç insanları barınma sorununa çözüm getirmek olmalıdır. Vatandaş iki yıldır 2019 yılında 100.000 konut çerçevesinde Zonguldak‘ta da 100 konut yapılacaktı. O gün de böyle vatandaşa umut veriliyordu.  Ama ne oldu o 100 arkadaşımız kuradan çıkmasına rağmen ve peşinatlarını da yatırmalarına rağmen 2020 Temmuz ayında hak sahibi oldular Ama üzerinden 2, 5 yıl geçmesine rağmen bırakın temel atmayı nerede yapılacağı dahi belli değil. Teknik altyapısını hazırlamadan ihaleye çıkmaları yanlıştı. Vatandaşın gözünü boyamak için siyasi rant elde etme amacıyla insanların duyguları ile oynanıyor. Maliyet planını ve zemin etütünü vatandaşa bilgilendirme yapıp Vatandaşı bilgilendirmelileri gerekiyordu. O tarihteki TOKİ maliyeti ile bugünkü TOKİ maliyeti bir değil.  Vatandaşın barınma sorununu çözecek bir politika uygulanması gerekiyor. Böyle bir politika uygulandığında biz de sonuna kadar destek veririz. 
Bir kez daha iktidara uyarıyoruz vatandaşın duygularıyla oynamayın. İki yıl önce söz verip başlamadığınız konutları vatandaş buna girse bile ne kadar ödeyecek, ne zaman bitecek ve nerede yapılacağı belli değil. Bu vatandaşların mağduriyeti ne olacak. Vatandaşın mağduriyetini kim karşılayacak. Bu vatandaşın duyguları ile oynamak değil midir. Vatandaşı düşünmek lazım ve gerçekçi ve gerçekçi politikalar uygulamak lazım."
(Haber-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi