Enerji Bir-Sen Batı Karadeniz Şubesi Başkanı Sedat Güngör, 88 Memur, 30  Maden Mühendisi, 6 Elektrik Mühendisi, 6 Makine Mühendisi, 2 Metalurji Mühendisi, 3 Endüstri mühendisi, 1 Kimya mühendisi, 20 Maden Teknikeri, 3 Harita Teknikeri, 7  Ambar memuru, ve 9 Sağlık memuru olmak üzere toplam 177 kişinin Türkiye Taş Kömürü kurumunda bugün itibariyle mesailerine başladığını ifade etti.
177 mühendis tekniker ve memurun KPSS yoluyla işe alındığını ifade eden Sedat Güngör, alımlardan dolayı memnun olduklarını ancak sayının da yetersiz olduğunu ifade ederek şunları söyledi;


"Türkiye taş kömürü kurumu'nda madenci açığı olduğu gibi tabii ki memur açığı da söz. Biz de bunu ilgili makamlara birebir olarak ve Genel Merkez bahabında kurumsal olarak da memur konusunda sıkıntıların olduğunu, artık birimlerde işlerin dönmeyecek seviyeye geldiğini ilettik. Bunu ben şahsen bizzat bakan yardımcısına da ilettim ve kendisi de sağ olsun bizi anlayışla karşıladı ve bu alım sürecinde hazine kesmediği takdirde tüm taleplerin karşılanacağını söylemişti. Şu an itibariyle 177 personel mühendis tekniker ve memur olarak göreve başlıyorlar bugün itibaren ve muameleleri yapıldı. 177 personel mühendis tekniker ve memur olarak istihdam edilmeye başlandı. Bu da Kurumu bir müddet geçici bir süre rahatlatacaktır ancak gerçekten kurumun ihtiyacı olan sayı bu değil kesinlikle ve arkasından mutlaka bu alımların devam etmesi gerekiyor. Nasıl ki sürekli üretim işçisi istihdamı gerekiyorsa bu yönde talep varsa memurda da aynı şeyin olması gerektiğine inanıyoruz. Bunu 2 senede bir 3 senede bir değil sürekli olarak emekli olanın yerine yenisini koyarsak hem kurum kültürü, hem memur kültürü ve  hem de üretim kültürü hepsi beraber kaybolmamış olur hem iş güvenliği hem iş verimli açısından daha güzel şeyler ortaya çıkar Onun için yapılan bu memur atamalarını olumlu karşılıyoruz teşekkür ediyoruz'" dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi