Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belen Yenimahalle’de yapılan Yeni Şehir ve Şehit Mezarlığı’nda incelemelerde bulundu. Yeni Şehir Mezarlığı’nda ücretsiz defin işlerine başlandığını söyleyen Başkan Posbıyık, Şehit Mezarlığı çalışmalarının ise Genelkurmay’dan alınan proje çerçevesinde yürütüldüğünü belirtti.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kent genelinde süren belediye çalışmalarını tanıttığı basın gezisi kapsamında Belen Yenimahalle’de yapılan Yeni Şehir ve Şehit Mezarlığı’nda gelinen son durumu değerlendirdi.
Kentin gelecek yıllarını öngörerek 15 yıl öncesi 80 dönüm arsayı belediyeye kazandırdıklarını belirten Başkan Posbıyık, şunları söyledi:
“Burada 80 dönüm arsayı 15 yıl evvel hisseleri de tamamlamak suretiyle kendimize almıştık. Hemen yan tarafta 20 dönüm civarında Belen Mezarlığı var, o da belediyeye ait. Toplam burada 100 dönümlük bir mezarlık alanı oluşturduk. Şimdi almaya kalksak bu yerleri almamız mümkün değil. Burada tepe noktasında bir de Şehitlik Mezarlığı yapıyoruz. Genelkurmay’dan projeleri aldık, ona göre yapıyoruz. Tören alanı olacak içerisinde Genelkurmay projesine göre tüm muhteviyatları bulunacak. Şuanda defin işlemlerine başlandı. Tüm parseller meydana çıkmaya başladı. Burada çok ciddi derecede bir taş duvar çalışması yaptık. İstinat duvarları bizim çok zamanımızı alıyor ve tabi çok para harcıyoruz. Ona rağmen hiç aralıksız çalışmaya devam ediyoruz. Bir taraftan ağaçlandırmasını yapıyoruz. Mezarlıklar Müdürlüğü, mezarlar aynı paralelde olsun diye planlı ve programlı şekilde çalışıyor. Şuanda Allah herkese geçinden versin ölümler için ama bizim ileriki yıllar içinde sıkıntımız yok, burada defin işleri yapıyoruz ücretsiz şekilde. Kefeni ve tahtayı da biz veriyoruz.”

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi