AK Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı, Zonguldak çevre yolu projesinin hazır olduğunu bildirdi.

Projenin 2023 yılında yatırım programına alınması için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı ile görüşeşerek gerekli adımları atacaklarını fade eden Başkan Muammer Avcı, şunları söyledi;
"Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızın tensipleri ile arzu ediyoruz ki biz Zonguldak ve Kilimli yolu ile alakalı neticeye yönelik bir yatırım daha yapmak istiyoruz. Burada biliyorsunuz.
Şaban Teoman Duralı tünellleinin Kareelmas Köprülü kavşaktan başlayıp Kozlu Ilıksu'ya kadar devam edecek olan 6 sıralı tünelimiz var.  Burası ile alakalı bir an önce çalışmaların başlaması Zonguldak'ımız için çok iyi olacaktır diye düşünüyorum.

O projenin adı Zonguldak çevre yolu projesidir. Malumunuz hemen Şaban Teoman Durarlı tünellerinden sonra gelen Karaelmas Köprülü kavşaktan başlayıp Çaydamar, Birlik Mahallesi,  Kozlu İhsaniye ve Kozlu Ilıksu'da nihayetlenecek 12 bin 600 metre uzunluğunda bir projedir bu.

Bunun tüm projelendirmeleri hazır ve biz bu projeyi 2023 yılı içerisinde Allah izin verirse öncelikle tabii ki Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu'na konuyu taşıyacağız ve akabinde.  Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile burayla alakalı adımların atılması noktasında bunun peşinde olacağız inşallah"' dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi