Zonguldak bürokratlarımız nedeniyle gerçekten çok şanslı bir il
Zonguldak’ta şu an görev yapan bürokratlara bakıyorum Zonguldak için büyük bir şans oldukların düşünüyorum
En Başta tabi ki Sayın Valimiz Mustafa Tutulmaz.
Kendisi; 21 Mayıs 2014 tarih ve 2014/6366 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Siirt Valiliği, 13 Haziran 2017 tarih ve 2017/10458 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Afyonkarahisar Valiliği görevlerinde bulunduktan sonra 9 Haziran 2020 tarih ve 274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararıyla Zonguldak Valiliği görevine atandı ve 17 Haziran 2020 tarihinde İlimizde görevine başladı.
Görevine başladığı andan itibaren çalışkanlığıyla göz doldurdu.
Tipik alışagelmiş bir bürokrat portresi yerine halkın içinde, dur durak bilmeden çalışan, kurumları sürpriz şekilde ziyade ederek denetleyen, iş dünyasını sık sık ziyaret eden, vatandaşlarla hemhal olan, kısacası devlet millet kaynaşmasını en güzel şekilde başarıyla sağlayan bir bürokrat
Bir şehirde vali o şehrin maystorusudur. Şehri yöneten, şehrin dinamiklerini canlandıran, devlet işlerini hızlandıran bir makamdır.
Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın ilimize atanmasıyla birlikte her şey çok güzel şekilde gelişiyor. Yatırımlar hızlandı,
Şehirde bir hareketlilik var
Zonguldak gerçekten kıpır kıpır
Sadece vali değil elbet
İl Müdürleri de son derece uyumlu ve başarılı bir şekilde çalışma içindeler.


**

ÇALINTI HABERLERE BİNLERCE TAKİPÇİ..

Hırsızlık bir tek bir işyerine gidip ürün çalmakla olmuyor
Emeği çalmak ta bir tür hırsızlıktır
Sosyal Medyada bakıyoruz bazı feyk hesaplar, Zonguldak’ta neler oluyor tarzından haberler yayınlıyorlar.
Bakıyoruz o haberlere bizim emek sarf ettiğimiz haberler
Zonguldak’ta ne kadar haber sitesi varsa hepsini takip ediyorlar ve sitelerde olan haberleri anında kendi sosyal medya hesaplarına atarak bizim sırtımızdan para kazanıyorlar.
Bizim haberleri izinsiz kullanıp bizim sırtımızdan geçiniyorlar.
Birde utanmadan reklam alıyorlar
Bu ne yüzsüzlük


**


SON YILLARIN EN COŞKULU CUMHURİYET KUTLAMASIYDI..

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yılı kutlamaları Zonguldak’ta gerçekten coşkulu bir şekilde, geçmiş yılara oranda çok daha coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Pandemide normalleşmenin de etkisiyle Zonguldak’ta düzenlenen kutlamalar gerçekten takdire yaşandı. Gözle görülür bir şekilde vatandaşların katılımı geçmiş yıllara oranla çok daha fazlaydı.
Zonguldak Valiliği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama hazırlıkları uzun bir süre önce başladı. Bir kere Valilik önündeki cadde yerine Madenci Anıtı önünde 29 Ekim kutlamaların yapılması çok iyi oldu, çünkü şehrin trafik akışı devam etti. Diğer türlü trafikte yaşanan kaos Cumhuriyet coşkusuna gölge düşürüyordu.
Kutlamalarda Teknofest'e katılarak büyük ilgi odağı olan The Gaca takımı otonom araçları ile kortej geçişi yaparken, NASA ve Teknofest yarışlarında dünya birinciliği, ikinciliği ve dördüncülüğü elde eden ZBEÜ Grizu 263 takımı ile B-Dispate Takımı da kortej geçişi sırasında büyük ilgi gördü. Okullar, madenciler, polis ve jandarma birliklerinin yanı sıra çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının geçişi büyük bir ilgi gördü.
Hem gündüz hemde akşamında düzenlenen kutlama etkinlikleri de gerçekten güzeldi.
Cumhuriyetimize yakışır coşkulu bir kutlama nedeniyle kutlamaları hazırlayanları gerçekten tebrik ediyorum.


**


GÜNÜN SÖZÜ: Kimseyi kırmayayım diyorum, bir de bakıyorum kendim paramparçayım.