Öncelikle Zonguldak Orman Bölge Müdürümüz ve müdürlüğümüz ile ilgili bir iki söz söylemek istiyorum.
Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, görevine gerçekten hızlı başladı.
Kısa bir süre önce Zonguldak'a atanarak görevine başlayan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, çalışmalarıyla göz dolduruyor.
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü bu dönem gerçekten çok farklı.
Kendisini geçtiğimiz günlerde gazeteciler olarak ziyaret ettik, atanmasından dolayı kendisine hayırlı olsun dileklerinde bulunduk.
Bize Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla ilgili genel bilgiler verdi ve inanın çalışmalar karşısında bölgemiz adına çok mutlu olduk.
Aklımda kaldığı kadarıyla sizlere bu bilgileri aktarmak istiyorum.

9 SICAK BÖLGEDEN 2’Sİ BİZİM BÖLGEMİZDE

Bölgemiz çok değerli bitkilere sahip. Avrupa'da endemik bitkilerin yetiştirildiği 100 sıcak nokta tespit edilmiş ve bunun 9'u Türkiye'de. Ve bu 9 noktanın 2 si ise Bizim bölgemizdedir 

FISTIK ÇAMI AĞAÇLARI ORMAN KÖYLÜLERİNE TAHSİS EDİLDİ

“Fıstık çamı kozalağı, bal, kestane sahaları çalışması yaptık. Fıstık çamı ağaçlarını orman köylülerine tahsis ettik. Bakım ve budama çalışmaları yapılıyor” şeklinde konuştu.

LAVANTA ORMANI VE BAHÇESİ KURULDU

“Safranbolu lavanta ormanı, Bartın'da lavanta bahçesi kurduk Amasra lavanta tohumu yetiştirdik”

YILDA 1000 KİLO IHLAMUR ÜRETİLİYOR

 “Gelir getirici ürünler olarak, Ihlamur, kuş burnu, kızılcık, alıç, reçine üretiliyor. Odun dışı orman ürünleri yetiştiriyoruz. Yılda 1000 kilo ıhlamur üretiliyor” 

ORMAN ZARARLILARIYLA BİYOLOJİM MÜCADELE TAM GAZ..

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu ayrıca Orman zararlıları ile biyolojik mücadele çalışmalarının hızla devam ettiğini ve ormanları korumaya devam edeceklerini de söyledi. 

Bunlar sadece benim aklımda kalanlar
Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu'nu kutluyorum
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ilimizin için gurur kaynağımızdır.
Zamanında bir çok kamu kurum ve kuruşların bölge müdürlükleri Zonguldak'ta bulunuyordu. Ne yazık ki ilimizde kalan tek bölge müdürlüğü olan Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'ne  elbette hepimiz sahip çıkmayıyız, korumalıyız, desteklemeliyiz
Bu bilinçle, bu gözle bakmalıyız

İŞTE ZONGULDAK’IN YENİ DEFİNESİ..
Bu arada Zonguldak Orman bölge Müdürü Faruk Bayrataroğlu gerçekten çok önemli bir konudan daha söz etti
Defne’den
Defne deyip geçmeyin sakın
Faruk Bayraktaroğlu, Defne ile ilgi olarak; “Defne çok değerli bir. Bitki ve ilaç, sabun, kolonya, losyon, krem yağ vs gibi ürünler yapılıyor. Defne'den orman köylümüz yılda 25 milyon lira para kazanıyor. Defne adeta bir define gibi. Kestikçe kökü daha da güçleniyor ve daha çok filiz veriyor. Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü olarak Enerji nakil hatlarının altına defne dikmeye başladık. Zonguldak -Bartın Defne Yaprağı Coğrafi İşaret markasını alacağız” 
Gerçekten de Taşkömüründen sonra Defne ilimizin adeta bir definesi konumunda
Bunu değerini çok iyi bilerek hareket edelim ve bu sektörü daha da geliştirmeliyiz
**
TAZİYE

Zonguldak'ta İşyerinde geçirdiği kalp krizinin ardından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan iş insanı Engin Ateşoğlu'nun hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum.
Engin Ateşoğlu Acılık Hz. Ali Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrasında aile mezarlığına defnedildi.
Mevlam rahmetiyle muamele eylesin
mekanı cennet olsun
Nur içinde yatsın
**

ASIL FATİH ERBAKAN YANLIŞ TARAFTA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, hakkında kapatılma davası açılan terör örgütü PKK'nı siyasi uzantısı olan HDP'nin kapatılması tartışmasında tarafını belli etti!!
Fatih Erbakan, "Biz Yeniden Refah olarak parti kapatılmasını doğru bulmuyoruz. Çünkü parti kapatmak hukuka, demokrasiye, insan haklarına aykırı bir durum" demiş.

Bu dediği normal bir siyasi parti için geçerli bir durumdur
Ancak terörle bağlantılı olan, dağdaki teröristlerin emrinde olan, onların isteklerine göre yönetilen bir siyasi parti için bu söylem asla geçerli değildir ve olamaz da
Kabul edilemez
HDP'nin kapatılmasına karşı çıkmak Yeniden Refah Partisi'ne hiç yakışmadı doğrusu
Yazıklar olsun
Başka bir şey demiyorum