Zonguldak'ta hizmet vermek için büyük çabalarla faaliyete geçirmeye çalışılan Aile Destek Merkezi (ADEM) açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) üyesi, Kadın ve Gençlik Platformu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, İstanbul Kent Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Saime Toptan,  Vali Yardımcıları ile beraber Kamu Kurum ve kuruluş Müdürleri katıldı.

SUBAŞI; "350 BİN TL'YE MAL ETTİK"

Açılış konuşmasını ilk olarak Vali Yardımcısı Turgut Subaşı gerçekleştirdi; “Aile Destek merkezi kurulmasına bakanlık onayı verdikten sonra ilk önce bir koordinasyon, bir eğitim danışmanı, bir de hizmetli  aldık. Sonra kamu kuruluşlardan epey yer aradım Sayın Valim biliyor. Çok gezdim ama müsait bir yer bulamadım. En sonunda bütçemize de uygun olduğu için bu dört yüz metrekare iki katlı yeri tuttuk. Şimdi gezdiğinizde sınıflarını oluşturması atölyeler demirbaş malzemeleri hepsi bütçemizden alındı. Burayı yaparken Sayın Valim şöyle söyleyeyim Değerlendirme yapın. Üç yüz elli bin TL'ye hepsini mal ettik. Mutfak dahil, atölye dahil. Bugünün rakamlarıyla hakikaten çok uygun oldu. Burayı alırken her esnafa kar payı değil maliyetine kendini adınıza fayda üretmek adına bize o şekilde satın dedik Sayın Valim ve o şekilde aldık. Buraya katılanlar Bizim vakıfta dosyası olan hanımefendiler katılacak. Yani dışarıdan almıyoruz. Buradaki amacımız aile bütünlüğünün korunması, aileyi tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması, millet ve devlet kaynaşmasının sağlanması ve bu kursa Katılanlardan en önemlisi de onların kişisel gelişimlerinin, mesleki gelişimlerine hizmet etmektir” dedi. 

"ÜLKEMİZ SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKIFLARI İLE BU SIKINTILARI EN AZA İNDİRİYOR"

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz;
“Bu son iki üç yılda dünya ve ülkemiz önemli sıkıntıları yaşadı. Önce pandemiyle, daha sonra savaşın getirdiği olumsuzluklarla üretim alanında, sosyal alanda, Ekonomik alanda değişik sıkıntılar ortaya çıktı. Ama şükür ülkemiz, sosyal yardımlaşma vakıflarıyla bu sıkıntıları en aza indirme yönünde çok ciddi gayret gösterdi. Az önce bahsetildiği üzere sadece merkezde seksen milyon bütçe bakıldığında üç yüz, dört yüz milyonluk bir sosyal yardım vatandaşlarımıza destek olarak verildi. Bununla da vatandaşlarımızın günlük hayatında sıkıntıda olan bölümlerinde onlara destek olundu. Ekonomik sıkıntıyı en aza indirilmeye çalışıldı. Yine yaşlılarımıza zor durumda kalanlara her zaman el atıldı, atılmaya da devam ediyor. Burada tabii toplumun ailenin temeli kadın. dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan topluma kazandırabilmek adına bu ADEM'i bugün açıyoruz. Tabii burada çalışanlarımıza da bir Büyük görev düşüyor. Gelen vatandaşlarımızın özel durumlarını iyi kavrayarak, onların psikolojilerine iyi şekilde hitap ederek davranmaları gerekiyor. Bunu da buradan özellikle ifade etmek istiyorum. Hizmetin hayırlı uğurlu olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi. 

Açılış konuşmalarından sonra protokol imza töreni gerçekleşti. Ardından açılmasında katkıda bulunanlara plaket takdim edildi.

Aile Destek Merkezi (ADEM) Kurdele kesilerek açıldı.

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz