Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Okul sporları  faaliyet programında yer alan 
Oryantring İl birinciliği müsabakaları gerçekleştirildi.
Fener parkurunda yapılan yarışmalara Küçük-Yıldız-Gençler Kız-Erkek  156 sporcu katıldı.
Toplam 8 kategoride gerçekleştirilen yarışmalara katılan sporcular ellerindeki harita yardımıyla Araziye yerleştirmiş. hedefleri bularak parkuru en kısa sürede tamamlamaya çalıştılar. 
büyük çekişmeye sahne olan Oryantiring
 yarışmalarında bazı sporcuların yönlerini şaşırdıkları ve hedefi bulmakta zorluk çektikleri gözlendi.
KUPA VE MADALYALARINI ALDILAR

Yarışmalar sonunda Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor hizmet binası önünde düzenlenen törende Ferdi ve takım sıralamasında dereceye giren okullara madalya ve kupaları verildi
 ve kupaları  İl temsilcisi Kemal Yıldız, Oryantiring sporunun Zonguldak'ta kısa zaman içinde sevildiğini ifade ederek katılan tüm sporculara teşekkür etti. Dereceye girenleri kutladı
ORYANTİRİNG NEDİR. NASIL OYNANIR 

1800'lü yıllarda İsveç'te ortaya çıkan oryantiring, zamana karşı yarışılan bir spordur. 
Sporcular kendilerine verilen yarışma bölgesinin haritasında belirtilmiş hedeflere sırasıyla ve en kısa sürede ulaşmaya çalışırlar .Katılımcıların pusula ve harita yardımıyla hedefleri bulduğu bir spor branşıdır. 
Tüm hedeflere ulaşamayanlar genellikle diskalifiye edilir. Yarışmacılara birbirini takip etmemeleri için  birkaç dakika arayla çıkış verilir. Yarışmacılar parkur boyunca karşılaşsalar dahi birbirlerini izlemeleri yasaktır.
Oryantiring müsabakasında amaç araziye veya şehir merkezinde yerleştirilmiş hedefleri harita ve pusula yardımı ile en kısa sürede bulup parkuru tamamlamaktır.

Muhabir: Ercan Aygün