İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, Zonguldak’ta Kasım ayında meydana gelen şiddetli yağmur, fırtına ve heyelanda meydana gelen zarar ve Çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Zonguldak İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, İl genelinde Sel ve fırtına sebebiyle125 milyon TL’lik hasarın meydana geldiğini açıkladı. 

Karayılmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kasım ayında başımıza gele bu felakette bölgesel olarak çok ciddi yaralar aldık.  Özellikle Ereğli bölgemizde, merkezimizde ve Kozlu İlçemizin  yüksek kesimlerinde de kar yağışınında etkisiyle birlikte ciddi heyelanlar oluştu. Bu heyelanların tedavilerine aynı gün içinde başladık. Ekiplerimiz hala sahada, yaklaşık 125 personel, 47 tane araç ve iş makinesi ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Burada çok önemli lokasyonlar bir Ereğli Kandilli arasındaki yöresel ürün pazarından aşağıya inen yolda karayollarının olduğu yerde ciddi bir heyelan var. Yaklaşık 100 metre bir yolun kayması var. Orayı deprese ettik ve  biraz daha farklı bir noktadan ulaşımı sağlamaya çalışıyoruz. Bir de Kozlu Sivriler arasındaki yolda daha önce de hasar meydana gelmişti. Orayı tedavi etmiştik.  Ama yaklaşık 300 metrelik bir heyelan bölgesi var. Yukarıdan aşağıya bunu da tedavisini yapıp alternatif yollar üzerinde duruyoruz. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor.
Bizim uygulama alanımızda yaklaşık 125 milyon TL'lik bir dosyamızı hazırladık. 125 milyon TL'lik  talebimizi yaptık”

Kaynak: Ercan Demir