Zonguldak’ın turizmde artık gelecek vaat etmesi için, turizmden daha fazla pay alabilmesi için çalışmaların hızlandığını, hazırlıkların yapıldığın görmek gerçekten güzel.

İlimizin turizmin gelişmesi adına büyük hizmetler yapan bir ismi sizlere tanıtmak istiyorum bugün.

Adı Muhammet Cüntay

Zonguldak Turizm Platformu Başkanıdır kendisi

Muhammet Cüntay, ilimizin turizmini gelişmesi için elinden gelini en iyisini yaptı ve yapmaya da devam ediyor. 

Paraugay Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosu ve Honest Travel Group Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Deveci kimdir biliyor musunuz.Bu isim Türkiye’ye dışarıdan yılda 100 bin turist getiren ülkemizin en büyük seyahat acentesinin sahibi. Türkiye’de, Nevşehir, Pamukkale ve Muğla’da otelleri, peribacalarında balon turizm gibi tesislerinin sahibi olan bir holding aynı zamanda

Ve bu kişi bugün (Çarşamba) Zonguldak’taydı

Hemde kimin sayesinde biliyor musunuz

Zonguldak Turizm Platformu Başkaın Muhammet Cüntay sayesinde

Muhammet Cüntay’in Cengiz Deveci ile olan ikili diyalogları ile birlikte pandemi sonrasında Türkiye’ye gelen Meksikalı 16 kişiden oluşan turist grubunu Zonguldak’a yöneltti.

Zonguldak’a gelen Meksikalı turistler Gökgöl mağarası, TTK Eğitim Ocağı ve Maden Müzesi’ni ziyaret ettiler ve andından kendileri Dedeman Otel’de yemekte ağırlandı.

Dedeman Otel’deki yemekte; Vali Mustafa Tutulmaz, ZBEÜ Rektörü Prof.Dr.Mustafa Çufalı, ZTSO Başkanı Metin Demir, Özel idare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, Zonguldak Turizm Platformu Başkanı Muhammet Cüntay, TÜRSAB il Temsilcisi Vahdettin Velioğlu, BAKKA Genel Sekreteri Lütfi Altunsu, İl Kültür Müdürü Kemal Akçay ile Turizm Platformu üyeleri katıldı.

ZTSO tarafından ağırlanan Meksikalı turistler olumlu görüş ve düşüncelerle ilimizden ayrıldılar.

Meksikalı turist grubu Muhammet Cüntay’ın Cengiz Deveci’den talep etmesi ile birlikte Zonguldak ziyareti gerçekleşti.

Bu ziyaretin bir amacı vardı o Turistlerin uğrak yeri olan Muğla, Antalya, Pamukkale gibi Zonguldak’ın da turistlerin uğrak noktası haline getirmek

Buda ancak seyahat acentelerinin Zonguldak’a tur düzenlemesi ile mümkün. Dolayısıyla Zonguldak’ında geçi turlarına eklenmesi ile birlikte ilimiz yılda yüzbinlerce turisti ağırlama imkanına kavuşmuş olacak ki, Zonguldak olarak turizm payımız daha da artacak.

İSTANBUL’DA ZONGULDAK TURİZM ZİRVESİ 

Ayrıca İstanbul’da nümüzdeki günlerde seyahat acenteleri yetkililerin katılımı ilme birlikte önemli bir zirve gerçekleştirilecek.

Zirveyi de Zonguldak Turizm Platformu Başkanı Muhammet Cüntay organize edecek.

Türkiye’nin önemli seyahat acentelerinin Zonguldak’ı tur programlarına alırlarsa ilimiz yılda yüz binlerce turist hayali gerçeğe dönüşmüş olacak.

VALİ MUSTAFA TUTULMAZ’IN YILDA 1 MİLYON TURİST HEDEFİ..

Bu konuda Vali Mustafa Tutulmaz’in ilimiz turizminin gelişmesi ve daha fazla pay alabilmesi için çabası da takdire değer.

Vali Tutulmaz hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce yaptı konuşmada turizmde yılda 1 milyon turisti hedeflediklerini söylemişti.

Yeşiliyle, mavisiyle doğa harikası olan ilimizde Cehennem Ağzı mağarası, Gökgöl Mağarası, Filyos Antik kent, endüstri mirasımız, tarihi tren yolumuz vs. gibi çok sayıda turizm değerimiz var.

Pandemi sonrasında bu 1 milyon turist hedefine kısa bir sürede de ulaşmamak için önümüzde hiçbir engel yok

Zonguldak’ın turizm değerleri bunun için yeteli.

*

ZBEÜ’YE LATİN ÜLKELERİNDEN DE ÖĞRENCİLER GELECEK

Zonguldak Turizm Platuormu Başkanı Muhammet Cüntay ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çufalı arasında bugün önemli bir görüşme gerçekleşti.

Cüntay görüşmeyi şu sözlerle açıkladı:

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’ne Latin ülkelerinden de öğrenci gelmesi için Sayın rektörümüzle bir görüşme yaptık. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde Latin ülkelerinden öğrenciler eğitim görüyor. Latin ülke öğrencilerinin Zonguldak BEÜ’de de eğitim görmesini arzu ediyoruz ve bunun için çalışma içinde olacağız” dedi.

  • Yani önümüzdeki eğitim öğretim yılında Zonguldak’ta Arjantin, Brezilya, Kosta Rika, Dominik Cumhuriyeti, Küba, Kolombiya ve Ekvator gibi ülkelerden öğrencileri de görebileceğiz. Buda üniversitemizin daha da uluslararası bir hale gelmesi için oldukça güzel bir atılım olacak.

*

MİRAÇ KANDİLİMİZ KUTLU OLSUN

Dün gece kutladığımız Miraç Kandili’nin tüm İslam alemine ve insanlığı kurtuluşuna vesile olmasını, insanların baş belası olan Koronavirüs salgının son ermesine vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum