Belediye Kültür Merkezi'ni Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile birlikte ziyaret eden ve Emekliler Konağını gezen AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

TTK'ya işçi alım sürecinin gecikmesi ve şaibe iddiaları ile ilgili konuşan Milletvekili Çolakoğlu şunları söyledi;

''MADENCİ ADAYLARININ SAĞLIK KONTROLLERİNDE ÇOK HASSAS DAVRANILIYOR BU NORMALDİR''

"Türkiye Taş Kömürü'ne 2000 işçi alımıyla alakalı bakanımız açıklama yaptıktan sonra hemen akabinde bizler sürecin nasıl işleyeceğini tek tek basına duyurmuştuk. Ve en son noter huzurunda yapılan kura sonucunda 2000 tane asıl işçimizin isimleri belli oldu.
Tabii yedekler de aynı şekilde aynı gün belli oldu. Bu bir süreçtir. Süreçte Türkiye Taş Kömürü'nün işe alma yönetmeliği var. Bu yönetmelik çerçevesinde bu kriterler ile ilgili  sağlık kurumlarına iletildi ve o sağlık kurumları gelen her işçimizin bu kriterlere uyup uyulmadığına bakıldı. Tabii ki vatandaşlarımız belki O ana kadar o rahatsızlıkların çok fazla dikkate almadılar ama süreç içinde baktık ki Türkiye Taş Kömürü işi alım yönetmeliğinde kriterler net, çizgiler net. O çerçevede asilden kazanan işçilerimiz inşallah işe başlayacak. 
Tabii ki bu süreç içinde bu kriterlere uymayan sağlık durumuyla alakalı bu kriterler işçilerimize çıkmıştır. TTK çok farklı bir kurum. Burada çalışacak işçilerin sadece kendi iş güvenliği değil, bununla beraber birçok orada beraber çalıştıklarının iş güvenlikleri var. İş güvenliği var. Onun için çok hassas davranılıyor bu konuda. Çok hassas davranıldığı için belki vatandaşlarımız bu konu bazen sitemkarlık yapabiliyorlar. Ama sonuç itibariyle biz Türkiye Taş Kömürü'ne işçi alımının en ciddi bir şekilde değerşendiriyoruz. Çünkü ciddi kazaların oluşmaması lazım.

''İTİRAZ EDENLER İKİNCİ ÜÇÜNCÜ BİR HEYETE GİRİYOR''

Bu birinci hastane, itirazlar sonucu ikinci bir tekrar bir heyete giriyor.  Ve en son itibariyle üçüncü hakim hastaneye işçilerimiz gönderildi. Oradan gelen sonuçlar çerçevesinde iş alımları devam edecek. Ama 2000 işçiyi bizler Türkiye Taş Kömürü'ne alınacağını baştan duyurmuştu. Sayı 2000 olacak. 

''ŞAİBE İ VAR DEMEK YETMEZ İLGİLİ KURUMLARA İLETİRSİNİZ ARAŞTIRILIR''

Tabii ki bu bir süreç. Belki bazı işçilerimiz burada yargı yolu gidebilirler. Bu sonuç itibariyle eğer yargının kararıyla da işe başlama kararı verilirse yine işe başlayacaklar. 

Bizim ilk etapta 2000 işçimizin asil ve yefeklerden kimse işe başlaması için çalışmalarımız devam ediyor. 
Şaibe adı altında bir bilgi varsa bunu gerekli kurumlara ilgililere ve yetkililere iletmekle mükellefler sadece burada şaibe var demek çözüm değil. 

EMEKLELİLER KONAĞI
AK Parti Zonguldak milletvekili Ahmet Çolakoğlu emekliler Konağı ile ilgili olarak, "Öncelikli olarak belediye başkanımızla beraber bugün hem belediye ziyaretini gerçekleştirdik. Onun hemen akabinde burada emekliler konağımızı ziyaret ettik. Belediye Başkanı seçildiği günden bugüne kadar Zonguldak'ta birçok yeni projelere imza attık. Ve bugün burada geldik gördük ki emeklerimizi de aynı şekilde çok güzel bir fizik ortam oluşturmuş. İnşallah bu şekilde AK Partili belediyeciliğin ne olduğunu gösterdik. I
İnşallah bu şekilde hizmetlerimiz devam edecek. " dedi.

Kaynak: Ercan Demir