AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan düzenli bir basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Mustafa Çağlayan şu ana kadar 14 aday adayı başvurusunun yapıldığını ve bu başvurunun daha da artacağını ifade etti.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, 25 belediyeyide kazanmak istediklerini belirtti ve 3 dönem kuralı ile ilgili olarak genel merkezinin alacağı kararı beklediklerini ifade eden il başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak'ta AK Parti'den 13 Belediye Başkanı çalışmalarından halkın çok memnun olduğunu ifade etti.

İl Başkanı Mustafa Çağla yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''25 BELEDİYEDE AK PARTİ BAYRAĞI DALGALANACAK''

1 Nisan sabahı 25 belediyenin 25'inede AK Parti bayrağı  dalgalanacak.
Yerel seçimlerden. Şimdi biz 25'te 25 yapacağız diye bir iddiamız var. Bunda da kararlıyız ve hazırız. Bizler bir seçim bittiğinde diğer seçime hazırlanan  insanlarız. Partimiz genel itibariyle de böyledir. Çalışmalarımızı buna göre  düzenliyoruz. Biliyorsunuz Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında yüzde 100 program icra etmiştik. Farklı programlarda hazırlıyoruz. Teşkilatlarımız çalışmalarını yapıyor. Ta mahalle yönetimlerinden il yönetimine kadar bütün kademe çalışmalarını yapıyor. Eğitimlerimiz devam ediyor. Geçtiğimiz hafta il başkanları, çalışma kampından geldik. Burada da çalışmalarımızı yaptık, eğitimler  aldık.  teşkilatlarımızda da bunları aktarıyoruz.
Allah izin verirse 25 belediyenin 25'inede de talip olduğumuzu daha önce ifade etmiştik. Rakip partiler de bu noktada  herhalde bizim sıralarımızı tuttular. Onlar da kullanmaya başladı. İddialı olmak güzel bir şeydir. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Dediğimiz gibi bu konuda da kararlıyız. Hazırız.

Muhalefette olan belediyeleri de biz bu hizmet kervanına katmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Şu ana kadar 14 tane başvurumuz var 

''26'SINDA TEŞKİLAT TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILACAK''

Aday adaylık başvuru Süreci başladı. Aday adaylığı başvuruları başladı. İlçelerimizde, beldelerimizde belediye başkan adaylıklarıyla ilgili, il genel meclis ve belediye meclis üyeliği adaylıklarıyla ilgili çalışmalarımız da başladı. Ayın 22'sinde Çarşamba günü belediye başkan adaylıkları süreci sona erecek. 3 Aralık'a kadar da il genel meclisi ve belediye meclisi üyeliği adaylığı sürecek. Ayın  26'sında d ateşkilat temayül yoklaması Alaborina'da da yapacağız.

''3 DÖNEM KURALI İLE İLGİLİ GENEL MERKEZİMİZİN KARARINI BEKLİYORUZ''

3  dönem kuralıyla ilgili genel merkezimizin kararını bekliyoruz. Onların da durumlarına bakacağız.  değerlendirmeyi yapacağız. Genel merkezimizin kararıyla birlikte bu uygulamayı da hayata geçireceğiz 

''13 BELEDİYE BAŞKANIMIZIN ÇALIŞMAARINDAN HALKIMIZ SON DERECE MEMNUN''

Zonguldak'ta bizim 25 belediyenin 13 tanesi bizde Ve biz belediye başkankatımızın çalışmalarından son derece memnun olduğumuzu, vatandaşımızın da memnuniyetini  gerek ölçümle, gerek bilimsel, gerek se de  vatandaşımızın arasında, hemşehrilerimiz arasında gittiğimiz etkinliklerde ziyaretlerde bu memnuniyetleri bizler de alıyoruz. 13 belediyemizin 13'ünden de bizler memnunuz. Gerek Zonguldak, Kozlu, Kilimli ilçelerimizle ilgili de belediye başkanlarımız,  Gerek merkezi şu anda görüyorsunuz. Sesler geliyor. Çalışma hızlıca devam ediyor. Şehrin  önünü açabilmek şeklinde vizyon yapabilmek için son derece etkin ve güzel çalışmalar yapıyor belediye başkanlarımız. Onlara teşekkür ediyorum. Biz  memnun olduğumuzu belirtebilirim.

''LAVUAR ALANI PROJESİNDE ŞANTİYE KURULMAYA BAŞLANDI''

lavuar alanı projesininde  şantiye kurulmaya başlandı. Güvenlik tedbirleri  açısından belediye başkanımız da bir açıklama yapmıştı. Güvenlik tedbirleri açısından da çevre  kapatılıyor. Çalışmaları başlıyor.

''ESKİ ÇÖP DÖKÜM ALANI İLE İLGİLİ PROJE KONUSUNDA ÖLÇÜMLER YAPILIYOR''

Eski çöp alanıyla ilgili de çalışmalarını projelendirmelerini belediye başkanlarımız sürdürüyor. Tabii orada birtakım ölçümlerin yapılması gerekiyor. O ölçümlerini yaptırıyorlar. Diğer çalışmalarına da devam ediyorlar.

''ZONGULDAK LİMANINDA Kİ KARDEMİR KÖMÜR DEPOSU KALKACAK''

"Enerji Bakanımızda bir randevu neticesinde uygun programında buraya geldiğinde bir Biliyorsunuz enerji bakanımız TTK'nın kura çekimleri için Zonguldak'a gelmişti. Buranın Zonguldaklı hemşehrilerimizin gerek işletmelerimizin gerek şehrin talepleriyle ilgili
o programla biz  talepte bulunmuştuk. Randevu verildi. Biz de randevuya gittik. Şehrin gereksinimleriyle ilgili 
Ortadan kaldırıyor hem de Zonguldak'ımızın çizilmesinde önemli bir rol oynuyor. 

''FEVKANİ KÖPRÜSÜ TAMAMEN KALKTIĞINDA ZONGULDAK'I SÜRPRİZ PROJELER BEKLİYOR''

Köprü kalktığında ne olacak? Köprünün arka tarafı, köprünün ön tarafı. Kozlu'ya doğru olan, Çaydamar'a doğru olan kısımlarda ne olacak? Zonguldak'ımızı güzel sürprizler bekliyor Başkanım. Heyecanlandıracak, vatandaşımızı heyecanlandıracak çalışmalar şu anda yapılıyor. Hem sizler vasıtasıyla, hem vatandaşlarımızla. Bunların sunumları da yapılacaktır. Çünkü zaten bu eksende Zonguldak'ımızın bir projeksiyonu ve vizyonu ekseninde milletvekilimiz de bu Kardemir'in kömür depolama alanını gündeme getirmiştir. gerekli çalışmalar bittiğinde sizlerle de paylaşılacak. Emin olabilirsiniz. Çok ciddi bir heyecan duyacağınız çalışmalar yapılıyor. 

''YEREL SEÇİMDE İTTİFAK ŞU AN İÇİN BELLİ DEĞİL''

Cumhur İttifakımızın ortaklarından Milliyetçi Hareket Partisi'nin kıymetli il başkanı Mustafa Başkan'labu konularda değerlendirmemizi de yapacağız. Şu an bir karar yok. Şu anda genel merkezde çalışmalar yapılıyor. Onların aldığı karar doğrultusunda bizler de burada hareket edeceğiz. 

''FİLYOS'TA DOĞALGAZ USTA GÜBRE FABRİKASI KURULACAK MAHKEMENİN SONUÇLANMASINI BEKLİYORUZ''

Filyos'ta biliyorsunuz doğal gaz sisteme aktarıldı ve çalışmaları devam ediyor. Hızlı bir biçimde devam ediyor. Aynı zamanda Filyos'ta yılların hayali Liman inşaatı da bitmiş durumda. Bunun akabinde hemen yanı başında doğal gazdan doğal gazdan gübre üretilmesi konusunda bir çalışma söz konusu. Fabrika kurulacak. Çok ciddi bir fabrika. Bölgeye  çok büyük bir değer katacak ve devamında da orada fabrikalar kuracak. Fakat şu anda mahkeme aşamasında. Yüksek mahkemede. Birtakım çevreler bunu mahkemeye taşıdı. Zaten fayda sağladıkları Yok. Hani her proje istemeyiz. Biz bunu isteriz diye bir muhalefetle biz şu ana kadar karşılaşmadık. Hani bunu yapıyorsunuz. Evet. Fakat bunu da yapmalısınız diye bir muhalefetle biz karşılaşmadık. Ne yapılırsa karşı çıkan bir muhalefet karşı karşıyayız. Ama biliyorsunuz en son yapılan seçimlerde milletimiz bunlara cevabını vermiştir. 
Taleple ilgili Enerji Bakanımıza gerek dosyamızı gerekli fikirlerimizi ilettik. Çalışmalarına devam ediyorlar.

Filyos'ta Gübre fabrikası da son aşamaya gelmiştir. Mahkeme kararını verdikten sonra hızlıca fabrika kurulacak. Ve hem ülkemizin katma değerine hem de şehrimize ciddi faydalar sağlayacaktır.

Kaynak: Ercan Demir