15'inde İl Belediye başkanının 30 Ocak'a kadar da ilçe ve belde belediye başkanları açıklanacağını ifade eden milletvekili Ahmet Çolakoğlu şunları söyledi;

ZONGULDAK 2024- 2029'DA YİNE AK PARTİ TARAFINDAN YÖNETİLECEK

"Partimizin kurulu bugüne kadar kurumsal bir işleyiş var. Müracaatlar yapılıyor. Tabii ki bu genel seçimlerde, yerel seçimlerde kriterler genel merkezimiz tarafından ortaya konuluyor. Her zaman, her seçimde olduğu gibi. AK Parti olarak bizler bunu en iyi şekilde parti olduğumuzu yirmi iki yıldır Türkiye'nin her köşesinde halkımıza 
ve halkımız AK Parti olarak bizlere teveccüh gösterdi. Şimdi yine aynı şekilde 31 Mart'ta bir yerel seçim olacak. Burada sadece Zonguldak merkezde değil, ilçelere de bakarsak müracaat eden aday adaylarımız belli. Evet genel merkezimiz burada farklı bir yol yöntem uygulayabilir mi? Bunu şu anda net bir şey söyleyeyim mi ama şu anda Zonguldak'tan müracaat eden Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan var. İnşallah genel merkezimiz buna bu hafta sonu ayın 15'indebu pazar günü Zonguldak Belediye Başkanı'nı açıklayacak. İnşallah Zonguldak'ımızda hayırlı olacağını ben inanıyorum. Ve tek aday adaylık müracaatını yapan belediye başkanımız Ömer Selim Alan inşallah bizler Zonguldak'ı tekrar 2024 ile 2029 arasında tekrar AK Partili bir belediye tarafından yönetilecek.

ÇAYCUMA, DEVREK, ALAPLI,  GÖKÇEBEY VE EREĞLİ'Yİ DE ALACAĞIZ

AK Parti Genel Merkezi ve teşkilatlarımız çok ince bir çalışma yapıyor. Hedefimiz bütün belediye başkanlıklarını almak. Amacımız bu. Evet geçen 2019 seçimlerinde Kilimli, Zonguldak merkez ve Kozlu Belediyesi'ni aldık. Diğer ilçelerden çok az farkla kaybettiğimiz ilçeler ne yazık ki oldu. Geçmişteki süreçten ders alarak inşallah 2024'deki yerel seçimlerde göreceksiniz. Çaycuma'sı, Devrek'i, Gökçebeyi, Ereğli'si, Alaplısı'n da AK Partili bir belediyeye kazandıracağız.

MERKEZDE MHP İLE İTTİFAK GÖRÜLÜYOR

Şiimdi ittifak konusu tamamen genel merkezlerde  kontrol altında işleyen bir süreç. Biz Cumhur İttifakı olarak Milliyetçi Hareket Partisi ve diğer partilerle ittifakları genel seçimlerde uyguladık. Ve o süreci yine genel merkezlerimiz ve teşkilat başkanlığımız yürüttü.l Bu 2024 yerel bu seçimlerde yine ittifak süreçlerinin ilçelerden, ilden gelen talepler çerçevesinde iki il başkanımız genel merkezlerine iletirler. Genel merkezlerimiz de bunu bir istişare yaparak sonuca bağlar. Zonguldak merkezde il belediye başkanlığı ittifakımız var. Diğer konulardaki talepleri yine aynı teşkilatlarımız çalışmaları yapıyorlar. Bu olur olmaz. Bunu da  çok kısa zamanda ortaya çıkacak zaten."
 

Kaynak: Ercan Demir