Amelebirliği Başkanı Şenol Yücel yaptığı açıklamada GMİS binası yanında  bulunan ve atıl vaziyette duran araziye şu nda Amelebirliği Ticari İş Merkezi yapmayı planladıklarını belirterek şunları söyledi;
"Çarşı merkezde yatırım projemiz var ve  proje kapsamında Zonguldak'ta şu anda merkez sınırlarımız için 3 tane taşınmaz malımız var. Bir tanesi  idare binamızın bulunduğu burası. İkinci taşınmaz binamız arsasıyla beraber üzerinde bulunan ve sağlık il müdürlüğüne kiralamış olduğumuz yer. Bir de  çarşı merkezde taban alanı 100 metrekare olan ve toplam inşaat alanı  8000 veya 8500 metrekareye bir inşaat alanına sahip  bir arazimiz bulunmaktadır.
Burası 2015 yılından sonra yapılan bir çalışmayla Amele Birliği  kız öğrenci yurdu olarak tasarlanmış ve ona yönelik olarak da bir altyapı çalışması yapılmış. Ben göreve geldiğimde  durumu değerlendirdiğimiz de kız öğrenci yurdu için imar yapısı  yapı yapma şartları gerçekleşmemişti. Bir de arazinin de imar tadilatını gerçekleştirerek arazide  tamamen bir altı kat şeklinde bir imarlaşma kapsamında değerlendirdik. Sağ olsun Belediye Başkanımızın hızlandırdı ve burayı biz tek parçala dönüştürdük. Şu anda 1100 metrekarelik bir tek parselimiz var. 8- 8.5 bin metrekaresinde bina yapabilme  hakkına sahibiz orada. Yaptığımız ekonomik değerlendirme neticesinde, o günün şartlarında ekonomik olmayacağı bilgisi aktarımı oldu. O nedenle  yeniden bir çalışmaya girdik burada. Yaptığımız değerlendirmede en ekonomik olarak buranın bir  ticari iş merkezi şeklinde dönüştürülmesinde ve  kiraya verilmesiyle 13 yılda kendini amorti edebilecek. Yapıp da satılması durumunda da 1-2sene içinde yapılmış olan inşaat maliyetinin yaklaşık iki katı kadar üretimin yanında, yaşadığı para durumda da bütçeye katkısı olacağı şeklinde bir ekonomik değerlendirme yaptırıldı. Bu şekilde bu değerlendirmeden sonra da biz burayı proje olarak bakanın da imzasıyla, bakanlıktan yönetim kurulu kararı alarak Amele Birliği Ticari İş Merkezi şekline döndürdük ve  proje adının bu şekilde değiştirilmesi ve bütçeye konmasını onayladık. Şu anda bizim bütçemize burası 2023 yılının bütçesinde burası Amelebirliği ticari iş merkezi şeklinde gözüken  bir durumda. Bundan sonra süreç şöyle gelişecek. Binanın bir proje çalışması olacak. Bir de yapım ihale kısmı olacak. Bunun buraya çalışmasını ve yapım ihalesine karar verme yönetim kurulu kararının onayıyla yönetim kuruluna alınacak kararın bakanın onayıyla gerçekleşmesi şeklinde olacak. Yüzüncü yıl kutlama programından sonra da yerle de ilgili nihai kararın verileceğini inanıyorum. Yani yapım şeklinde olma olasılığı mı? Veya başka bir tür şekilde değerlendirilmesine karar. Bunun Çok yakın bir zamanda gerçekleştireceğini,  düşünüyorum.

(Haber - Ercan Demir)