Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, TTK kurasında çıkan 2.000 madenci adayından 1100 tanesinin sağlık muayenesinin ve güvenlik soruşturmasının tamamlandığını söyledi .

1100 sadece adayının işe başlamaya hazır olduğunu belirten GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil şunları söyledi:

''15 OCAK'TA İŞ BAŞI  YAPACAKLAR''

"Bildiğiniz üzere süreç başlamıştı ve arkadaşlarımız 2000 asil çıkan arkadaşlarımız sağlık muayeneleri için hastanelere gönderildi. Devamında da sağlık muayenelerinden geçen arkadaşlarımıza güvenlik soruşturmaları için çalışmalar başladı. Şu an itibariyle daha önce görüşmüştük. 500 kişiye yakın arkadaşımızım güvenlik soruşturması bitti ve bu arkadaşlarımızın işe başlatılması süreçleri de başlamıştı. 

Bugün itibariyle Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na başvuru yapan  Bartın, Karabük ve Zonguldak'ta asıl kurada çıkan arkadaşlarımız 1100 arkadaşımız hem sağlık muayeneleri devamlıdır. Güvenlik soruşturması biterek ve ayın 15'inde iş başı yapacak şekilde dağılımları bugün  itibariyle Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından açıklanacağı söylendi. 

Tabii  bu sağlık muayenelerinde güvenlik soruşturmalarında kalan arkadaşlarımızın,  onların yerine dde yedekler çağırılacak.

Tabii ki ilk etapta ilk etaptaki süreç  bu sağlık muayenesi ve güvenlik soruşturması bütün arkadaşlarımızın ayın 15'inde işe başlatılması, devamında da yedeklerle ilgili bir çalışma yapılacak ve bu olayın hızlanmasıyla ilgili de Taleplerimiz var. Çünkü ciddi anlamda geç kalındı.  vatandaşlar yedekte ki vatandaşlar da işlerini bıraktılar. Memleketlerini değiştirdiler.   Taşkömürü Kurumu'na  girebilmek için bekliyorlar. Tabii herkes tedirgin. Aileler tedirgin.  Burada yedek olarak sıralamada önde olan arkadaşlarımız tedirgin. Çünkü  Türkiye Taşkömürü Kurumu'na başlamak ümidiyle bütün her şeylerini dondurdular. Şu an herkes bekliyor. Biz de takip ediyoruz.
 

Kaynak: Ercan Demir