Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Pelin Ayşe Yağız’ın Ankara’ya görevlendirilmesi Zonguldak basınında “görevden alındı” şeklinde yer aldı.

Bu haberlere göre, bazı Ak Parti’li yerel yöneticilerle ters düşen Pelin Ayşe Yağız, Zonguldak ziyareti sırasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a şikayet edildi, ardından “koruma bulundurduğu” gerekçesi ile bakan tarafından görevinden alındı.

Özeti bu şekilde…


*

Bizim çok güvenilir kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre, işin aslı öyle değil…

Bilindiği gibi, Pelin Ayşe Yağız, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız’ın eşidir.

Sayın Başsavcı, ilimizde görev yaptığı süre içinde FETÖ ve DHKP-C dahil birçok terör örgütüne operasyon düzenlenmesini ve çökertilmesini sağlamış bir kanun adamıdır.

Dolayısı ile böylesine ciddi operasyonlara imza atıp, terör örgütlerinin ve diğer bazı çetelerin çökertilmesini sağlayan bir başsavcı ve yakınlarının bu örgütlerin hedefi haline gelmesi ihtimali her zaman vardır.

Bu nedenle kamuoyunda bürokrat kimliği ile tanınan ve iş adresi belli olan Pelin Ayşe Yağız’a koruma verilmesi son derece doğaldır, “lutuf” değil, gerekliliktir.


*

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Pelin Ayşe Yağız hakkında “görevden alındı” şeklindeki haberler “bilgi eksikliğinden” kaynaklanmış olabilir.

O halde biz doğrusunu aktaralım.

Sayın Ayşe Yağız’ın Ankara’da tıp eğitimi gören oğlunun yalnız kalmaması için Ankara’ya görevlendirilmesi için resmi talebi vardır.

Bu talebi doğrultusunda, asıl kadrosu sonradan tahsis edilmek üzere Ankara’ya “geçici” olarak görevlendirilmiş bulunmaktadır.

Özetle, “görevden alınma” yoktur, kendi talebi üzerine “ geçici görevlendirme” vardır.

*

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, “kötü niyet” sözkonusu olduğunda, şaibeye, suistimale, her türlü yolsuzluğa ve usulsüzlüğe açık hassas kurumlardan birisidir.

Pelin Ayşe Yağız, böylesine hassas ve sürekli dış müdahale ile karşılaşması muhtemel bir kurumu yasalardan milim taviz vermeden hakkaniyetle yönetmiş, dürüst, çalışkan ve güvenilir bir bürokrat olarak Zonguldak halkının takdirini kazanmıştır.

Hep söylediğimiz bir şey var…

Devlet her zaman 18 yaşındadır.

Devlet müthiş bir kurumsal zeka ve hafızaya da sahiptir.

Kamu görevini, devlete sadakat ve yasalara uygunluk içinde ifa edenleri de bilir, bunun tersini yapanları da…

O yüzden, Pelin Ayşe Yağız’ın, Ankara’da görevlendirilmesi Zonguldak için kayıptır ama, devlet kendisine sadakatla hizmet edenleri yolda bırakmaz.

O nedenle Sayın Ayşe Yağız’ın yolu da açık olacaktır.