CHP Kilimli İlçe Başkan Adayı Ahmet Sarsık, Kanal Z’de SAHNE-İ SİYASET programının konuğu oldu…

Programda Ahmet Sarsık’ın, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi için hazırlamış olduğu yüksek lisans tezinin içeriği ile birlikte güncel siyaset ve CHP’nin kongre sürecine ilişkin konular da tartışıldı.

Yaklaşık iki saat süren program boyunca dikkat ettim…

Ahmet Sarsık, sevgi ve saygı dili kullanmaya büyük özen gösterdi.

Bu uslup siyaset sahnesinde son derece önemli…

Toplum üzerinde hemen pozitif etki oluşturuyor.

***

Ahmet Sarsık 60 yaşında…

Siyaset için olgunluk çağı…

Elbette siyasette gençlere önemli ölçüde yer verilmesi ve desteklenmesi gerekiyor ama, henüz 30 yaşında salça kıvamına gelmiş uyuşmuş beyinler yerine, 60 yaşında olup da pırıl pırıl genç beyinlere sahip siyasetçilerin hem topluma, hem de mensup oldukları siyasi partilere çok daha faydalı olacakları aşikar…

Ahmet Sarsık’a geri dönelim…

Siz, bırakın Zonguldak’ı, Türkiye genelinde 60 yaşında olup da, yüksek lisans tezi hazırlayıp, doktora eğitimi gören kaç kişi sayabilirsiniz

Bıkmadan, usanmadan, yorulmadan, birebir görüşmeler, anketler, sayısal veriler ve grafiklerle desteklenmiş çok ciddi bir çalışma ile hazırlanmış bu tez, siyaset ve seçmen davranışı üzerine…

Özellikle yönetici kademesinde bulunan bütün siyasilerin okuyup öğrenmelerinde fayda var.

***

CHP Kilimli İlçe Başkan Adayı Ahmet Sarsık, siyasetin, sadece siyasi partiler ve siyasetçilerden ibaret olmadığını, esasen yaşamın bütün alanlarını kapsayan bir olgu olduğunu söyledi.

Özetle, “Herşeyin bir siyaseti vardır” dedi.

Çok doğru bir tespit…

Bu arada anılan yüksek lisans tezi içinde “ Atatürk ve Din” başlığı ile yer alan ve Atatürk ile Mareşal Fevzi Çakmak arasındaki bir diyaloğu yansıtan bölümün TV ekranından yansıtılması programın özel bölümlerinden birini oluşturdu.

***

Programda CHP kongre sürecine ilişkin görüşlerini açıklayan Ahmet Sarsık, yine aynı sevgi ve saygı dilini kullandı.

Partinin gerçek sahiplerinin CHP üyeleri olduğunu vurgulayan Ahmet Sarsık, kongre sürecinde gerek üyelere, gerek delegelere duyduğu güveni bir kez daha ifade etti.

Kongrede aday olabilme çabası içinde bulunduğu söylenen Erol Sarıal ve CHP Kilimli İlçe Başkanı Filiz Karademir ile ilgili soruyu yanıtlayan Ahmet Sarsık, aynı saygı uslubunu kullandı, olumsuz ifadeler kullanmaktan özenle kaçındığı görüldü.

Erol Sarıal’ın üyelik kaydını Kilimli’ye aldırması ile ilgili tartışmalara ilişkin sorumuzu ise “ Tarihleri bilmiyorum, o yüzden olumsuz bir şey söyleyemem” şeklinde yanıtladı.

***

Anılan TV programında Kilimli’nin sorunları ve çözüm önerileri de tartışıldı.

Ahmet Sarsık, Kilimli’de üç temel sorunun ivedilikle çözülmesi gerektiğini söyledi.

Birincisi asbestli borulardan oluşan su isale hattının yenilenmesi…

İkincisi, toplu taşımada alternatif çözümler üretilmesi…

Üçüncüsü ise ZBEÜ’ye bağlı Kilimli Meslek Yüksek Okulu’nun hem fiziki, hem de kapasite olarak geliştirilip, büyümesinin sağlanması…

Bu sorunların ve diğer bütün sorunların çözümünde Kilimli CHP İlçe Başkanlığı’nın “çözümün içinde” olması gerektiğini vurgulayan Ahmet Sarsık, ilçe başkanı olduğu takdirde bunun sağlanması için büyük çaba göstereceğini, ilçe başkanlığını aşan konularda CHP İl Başkanlığı ve CHP milletvekilleri ile birlikte, gerektiğinde Kilimli Belediye Başkanlığı ve iktidar milletvekilleri ile diyalog içinde olunacağını ifade etti.

“ Kilimli için, Kilimli halkı için gerekirse Kilimli Belediye Başkanı ve Sayın Polat Türkmen ile diyalog içinde hareket ederiz” dedi.

Bu da çok önemli bir söylem…

Muhalefet partileri için izlenecek iki yol vardır…

Birincisi ve genellikle pratikte görüleni, çözümün dışında kalıp, sadece laf üretmek…

İkincisi ise kendi görüşleri ile birlikte çözüme dahil olup, hizmet üretmek…

Bize göre, Ahmet Sarsık, ikinci yolu tercih eden siyasetçilerden biri olacak.

CHP’nin yerel siyasetinde yenilikçi ve çağdaş siyasetin işaretleridir bunlar…

Lise yıllarından bugünlere değin CHP’ye onun kadar gönülden bağlı, Atatürk sevgisini onun kadar gönlünde taşıyan ve bir o kadar çağdaş ve pozitif siyaset üretebilen bir başka aday varsa, hiç durmasın o da çıksın ortaya…

ERHAN ÇAKMAK