Saadet Partisi belediye başkan aday adayı Cem Dereli yaptığı konuşmada Saadet Partisi'nin olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, "Yuvamdayım, Baba ocağındayım" dedi.

Zonguldak'a hizmet etmek için yola çıktığını ifade eden Cem Dereli şunları söyledi

"Memleketimdeyim. Zonguldak'tayız. Şnşallah bir yola çıktık. Saadet Partisi'nde gönlümüzün getirdiği yerde, yuvamızdayız. Zonguldak için güzel şeyleri yapmaya, Zonguldak için güzel güzel şeyleri söylemeye  niyet ettik. Bu niyetimizle de yola çıktık. Sağ olsun başlangıcı da buradan yapalım. Gazeteciler Cemiyeti'nden yapalım istedik. O da bizi Kabul etti. Konuştuklarımız, söylediklerimiz hep Zonguldak için. Bizim sevdamız Zonguldak. Bu memleket. Zonguldak daha nasıl iyi olur? Daha güzel nasıl yaşanılabilir bir şehir olur. 

''EREĞLİ İLÇESİNİN İL OLACAK SÖYLEMLERİNDEN KAYGI DUYDUK BÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ''

Açıkçası son dönemde bir de en büyük kaygı ve endişemiz yani Zonguldak'ın Son il yapılma Ereğli işte olsun içerisinden başka bir çıkmayla ilgili düşünceleri bile çok da fazla endişelendirdi ve kaygılandırdı. Zonguldak için artık bir şeylerin eskisi gibi çok kötüye gitmesine engel olalım. Zonguldak için yeni şeyler, yeni güzel şeyler söyleyelim.
Projelerimiz var. Daha önce zaten sizlerle birçok kez oturduk Birliktelik yaptık. Ama dediğim gibi amacım Zonguldak'ın Allah korusun bir ilken belki de gelecekte bir ilçe pozisyonuna dönmesine engel olmak bu yola çıkıştaki en büyük amacım ve niyetimdir.

''1960'LI YILLARDA İSTANBUL'DAKİ TAKSİCİ ZONGULDAK'A VE ANKARA'YA MÜŞTERİ GETİRİYORDU NEREDEN NEREYE''

Çünkü Zonguldak Türkiye'nin en güzide en güzel şehirlerinden biri. Hatta burada ufak bir anekdotta başkanım geçen İstanbul'dan bir arkadaş Bir taksi görüntüsü atmış.  günübirlik taksi. Böyle 1960'lı yıllarda falan. Gittiği şehirler İstanbul'dan Ankara ve Zonguldak diye yazmış. Yani İstanbul'dan bile bir insanın Türkiye'ye de gidebileceği 2 şehirden biriyken yani Ankara'ya ve Zonguldak'a gelindiği düşünüldüğünde büyük bir sanayi kentinin büyük bir şehrin şu anda geldiği nokta asla kabul edilemez. 

''AK PARTİ'NİN ZONGULDAK'A KATACAĞI BİR ŞEY KALMADI''

Tabii genel siyaset anlamında, yerel siyaset anlamında yapılmış olanlar bugün bu noktanın aslında sonucu, yani bu noktaya gelinmesinin sebebi geçmişte yapılmış olan bu hatalar. Uygulamalar, genel siyasette, yerel siyasette bunların hepsi dolayısıyla burada inşallah artık bunlara yerelden başlayarak genele doğru büyüyerek Saadet Partisi'nde Türkiye'deki vizyonu ve gelecekle ilgili planlamasına da buradan bir start verilerek başlamak istiyoruz inşallah 

''GENEL SİYASETİN ARTIK YEREL SİYASET DESTEK VERECEK BİR EKONOMİSİ YOK''

Dolayısıyla Zonguldak'ta çok güzel yapılacak şeyler var. Yani bizim klasik hamaset veya işte klasik söylenecek işte park projemiz var. Projemiz var. Projemiz var diye bir çıkış noktamız da yok. Zonguldak'ın sorunlarını Zonguldak'ta çok makro sorunları var. Köprüyle beraber başlayan trafik problemi ki büyüyerek devam edeceğini öngörüyoruz. İnşallah bununla ilgili çok güzel düşüncelerimiz, projelerimiz de var. Allah nasip ederse bunları da açıklayacağız.
Sonrasında Zonguldak'ın kentleşmeyle ilgili, özellikle imar planları, yani hem mimari ve estetik anlamında kentleşmesini hem de sosyal olarak Kentleşmesiyle ilgili. Yaşanan sıkıntılar ve problemleri var. Bunlarla ilgili de çok güzel söylemlerimiz var. Bunun dışında diğer işlerle ilgili Allah'a şükürler olsun. Geçmişteki iş hayatı, i yaptıklarımız, gördüklerimiz Ankara'da bürokraside, öğrendiklerimizle, bunların hepsini bir bütün haline getireceğiz.
Genel siyasetin artık yerel siyasete destek verecek bir ekonomisi yok ülkenin. Yani bu şehirde artık AK Partili bir belediye başkanının, genel siyasetten, iktidardan nimet anlamında, para anlamında, şehrini akıtabileceği bir kaynağı yok artık gelen siyasetin. Ülkenin böyle bir ekonomisi de yok. Ülkede bütün yatırımlar şu anda durmuş vaziyette. Dolayısıyla burada AK Partili bir belediye başkanı ben kamudan şu kaynağı sağlarım, bunu yapar noktasında bir imkanı yok. Bugün Ereğli'de yaşanan büyük felakette yaklaşık 300-350 milyon liralık bir destek gerekirken devlet oraya sadece 8 milyon lira bir para göndermiş. O gemide ölen vatandaşları 100'er bin lira para vermişler. Yani dolayısıyla bir felaketi bile şu anda kapatmakta zorlanan bir iktidar ve ekonomiden bahsediyoruz.

''TÜRKİYE'NİN EN BİLİNÇLİ SEÇMENİ ZONGULDAK'TA''

Bizim kurumsal yapımız, Saadet Partisi'nin teşkilatları bizlerin mevcut durumları göz önünde bulundurulduğunda inşallah iyi bir süreç geçirir. Zonguldak halkı ben şuna çok inanıyorum ve güveniyorum. Türkiye'nin en kaliteli, kentli yaşayan seçmeni Zonguldak'ta var. Seçmen Çok bilinçli, çok kültürlü. Yani özellikle çok iddialıyım bunu. Zonguldak'ta ki seçmenin Türkiye'de böyle bir seçmen anketi araştırması yapılsa ilk üç il olacağını düşünüyorum ve inanıyorum. Çünkü köklü seçmen var burada. Geçmişi bilen, tanıyan seçmen var. İstanbul'da kim şimdi? İstanbul'da adama bir önceki belediye başkanını soruyorsunuz tanımıyor. Ama Zonguldak'ta Bir önceki belediye başkanlığına bilen bir hafıza var. Sizler varsınız. Dolayısıyla bu da inşallah bu süreci hayırlısıyla güzel bir şekilde sizlerin de desteğiyle sonuçlanırız diye düşünüyorum. 

''ŞİMDİLİK ADAY ADAYIYIM''

Şimdi partimiz tabii onu özellikle üstüne basa basa vurguluyorum. Saadet Partisi çok kurumsal bir parti. Teşkilatları, genel yapısı, itibariyle 
derme çatma partiler gibi bir parça değil. Dolayısıyla burada bir  süreç var. Bu süreçte de biz aday adaylığı başvurumuzu yaptık. Aday adaylığı başvurumuzdan sonra merkez ilçe başkanımızın il başkanlığına ve oradaki aday belirleme komisyonuna bir sunumu olacak. O komisyon ve il başkanımızın onayıyla genel merkezde iki tane genel idare üyesinin bulunduğu bir aday belirleme komisyonu uygun görürse genel başkanımıza taşıyacak. Sonrasında da nasip olursa adaylık süreci başlayacak. 

''BABA OCAĞINDAYIM MGV KÖKENLİYİM YENİ GELMEDİM GERİ GELDİM''

Kesinlikle gönlümüzün Yerdeyiz. Baba ocağına döndük. Milli Gençlik Vakfı kökenliyiz. Zaten siyasete de Milli Gençlik Vakfı'ndan dolayısıyla Saadet Partisi'nden Burak Başkan İl Başkanımız  benim üniversiteden  ev arkadaşımdı. Biz birlikte o zaman bu harekete, bu sevdaya gönül verdik. Sonrasında da Allah nasip etti. Tabii bir dönem Sayın Cumhurbaşkanımızın AK Parti'yi kurmasıyla  bir takım şeyleri orada hayata geçirebiliriz diye düşündük ama sonrasında yaşanılan ve ilerleyen süreçte dedik ki gönlümüzün getirdiği yere gelelim. Burada özellikle sloganımız. Başkanıma da söylüyorum ben. Yeni gelmedik. Geri geldik diyoruz. Dolayısıyla hem ülke siyasetinde hem Yeni gelmiyoruz, geri geliyoruz. Sloganımız bu. Başlangıç yaptık diyelim. Yeni gelmedim geri geldim.

Kaynak: Ercan Demir