Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak teşkilatında İl Başkanlığı seçimlerine az bir süre kalmasının ardından, İl Başkanı Adayları, adaylıklarını açıklamaya başladı. 
1 Ekim Pazar günü yapılacak İl Başkanlığı Seçimleri öncesinde, Hakkı Güney ve Halil Furat, CHP Merkez İlçe Başkanlığı’na giderek adaylıklarını ilan etti. 
Parti içi kargaşanın son bulmadığı ve İl Başkanlığı yarışının kızıştığı bu günlerde Güney ve Furat’ın İlçe Başkanlığı’na giderek adaylıklarını ilan etmesi tepkiyle karşılandı. Parti tabanından konuyla ilgili yapılan yorumlarda İl Başkanı Adayları  “Siz ilçe başkanı adayı mısınız?” eleştirilerine neden oldu.
İl Başkanı adaylarının önceki dönemlerde İl Başkanlığı Binası’nda adaylıklarını açıkladığı gerekçesiyle parti yönetimi ve üyeleri bu durumu hoşnut karşılamayarak Güney ve Furat’a tepki yağdırdı. 
OSMAN ZAİMOĞLU KİMİ DESTEKLEYECEK?
CHP Merkez İlçe Başkanlığı’na seçilen, çiçeği burnunda başkan Osman Zaimoğlu’nun seçim sürecinde en büyük destekçisi Hakkı Güney ve Halil Furat oldu. Güney ve Furat’ın İl Başkanlığı’na adaylığını koymasının ardından Zaimoğlu’nun seçim sürecinde kimi destekleyeceği kamuoyunda ve parti tabanında merak uyandırdı. Zaimoğlu’nun ilerleyen günlerde desteklediği adayı açıklaması bekleniyor.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz