ÖZEL HABER

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak teşkilatı, Zonguldak Belediye Başkan Adayını belirlemek için ön seçime gitti.  İsmail Eşref, Harun Akın, Fırat Birkan, Tahsin Erdem, Atınç Kayınova, Turgut Aydın ve Zeki Günalp yarıştığı ve 1966 oyun kullanıldığı ön seçimde, Tahsin Erdem 700 oy alarak seçimi kazandı.

OY KARŞILIĞI MECLİS ÜYELİĞİ!

Tahsin Erdem'in aday adaylığı sürecinden itibaren yanında olan, partililer tarafından "koltuk sevdalısı" olarak bilinen  CHP eski İl Başkanı Halil Furat, Tahsin Erdem'in seçimi kazanmasıyla seçim alanında zafer sarhoşuna döndü. Parti üyelerince "kirli pazarlıklar" döndüren şahıs olarak nitelendirilen Halil Furat'ın, henüz aday adaylık sürecinde bile tıpkı Merkez İlçe Başkanlığı seçimlerinde yaptığı gibi Zonguldak Belediyesi'nde oy karşılığı  "meclis üyeliği" dağıttığı iddia edildi. 

"TAMAM... BEN SENİ SEÇİLEBİLECEK SIRAYA YAZACAĞIM!"

Ön seçimin bitip sonuçlarının açıklanmasıyla ekibinden kutlama telefonları yağan Halil Furat'ın, seçim alanında yaptığı bir telefon görüşmesinde "Tamam, sen merak etme. Ben seni seçilebilecek bir sıraya yazacağım, 7 falan olur." cümleleriyle "kirli pazarlıklar"ını devam ettiği teyit edildi. 

Parti üyeleri tarafından Halil Furat'ın bu sözü hangi isme ne karşılığı ve hangi sıfatla verdiği merak konusu oldu. "Furat pazarlıklarını bitirdiğinde bize bu soruları yanıtlasın" diyen CHP'li üyeler, "Bir seçimi daha Furat'ın oyunları sebebiyle kaybedeceğiz, geçmiş olsun" sözleriyle isyan etti.

Kaynak: Haber Merkezi