Buradan defalarca yazdım hatta yazmakla yetinmedim avazım çıktığınca “ DOKUNMAYIN ÇOCUKLARA”, “ UZAK DURUN ÇOCUKLARDAN ” diye bağırdım. Her zaman her platformda; sosyal mecralarda, köşe yazılarımda defalarca bahsettim uzak durun çocuklardan diye ama hala çocuklara şiddet, istismar ve hatta taciz, tecavüzler devam etmekte.  O kadar öfkeliyim ki kendimi zor tutuyorum kötü kelimeler kullanmamak için; içime içime döküyorum ağzımdan çıkabilecek kelimeleri, yutkunuyorum.

Bu dünyanın en güzel varlıkları değil midir; çocuklar, bebekler? Arkadaş aklım hayalim almıyor; sığamıyorum koca bedenime, öfkem gözlerimden çıkacak neredeyse. 3 yaşından çocuk ya aklım almıyor, 3 yaşında; 1 – 2 – 3 yaşında ya, YAZIKLAR OLSUN, daha çok kelamlar dökülüyor içimden sana bir bilsen anlatamam. Rica ediyorum ve hatta yalvarıyorum gidin nerede her kimle ne yapacaksanız yapın ama bu dünyanın en masumu çocuklardan uzak durun. Gidin kendi gölgenizde yaşayın, kendi kendinizle muhatap olun da kirli ellerinizi çekin tertemiz çocuklarımızdan. 

Sevgili Okuyucular, çok dikkat etmek gerekiyor artık yaşarken; özellikle anneler babalar. Çocuklarımız için tüm ilgimizi alakamızı hat safhaya çıkartalım, onları dinleyelim, onlarla sohbet edelim. Kendimizden korkutmayalım ama onlarla arkadaş gibi olduğunuzu hsinler. Tamam, ben bekâr bir adamım, çoluğun çocuğun yok konuşması kolay diyor olabilirsiniz ama binlerce kitap,  makale var bu konularla ilgili; okumadığım şeyleri önermiyorum sizlere. Kafamı bile toparlayamıyorum o derece sinirliyim; öfkemi atamıyorum. Tekrar yalvarıyorum sizlere; çocuklarınızla aranız iyi olsun, korku imparatoru olmayın onlara, sevgiyle sarın kollayın. 

**

Geçen hafta HELAL OLSUN diyerek Roma’daki 20 yaşındaki gurumuz Cengiz Ünder’den bahsetmiştim sizlere. Cengiz Cumartesi akşamı yine gururlandırdı bize çok şık bir gol attı. Böyle devam et canım kardeşim, vurduğun gol olsun da biz de seninle gururlanalım. Çok ama çok iyi gidiyor Cengiz; ben çok daha iyi yerlere gideceğinden eminim, hissediyorum. Umarım bir sakatlık falan yaşamadan sezonu tamamlar ve Avrupa’nın dev takımlarının transfer kıskacına girer. Tüm ülkenin gururu Cengiz Ünder’ e selam olsun buradan.

**

Oysa herkes öldürür sevdiğini, 

Kulak verin bu dediklerime, 

Kimi bir bakışı ile yapar bunu, 

Kimi dalkavukça sözler ile… 

Kimi bir bakışıyla yapar bunu, 

Kimi dalkavukça sözlerle. 

Korkaklar öpücük ile öldürür... 

Yürekliler kılıç darbeleriyle. 

Oscar Wilde’ nin bu güzel dizeleriyle bugün veda etmek istedim sizlere. Bu şiiri rahmetli Tuncel Kurtiz’in sesinden mutlaka dinleyen olmuştur. Hatta bu şiirin çevirisini Özdemir Asaf’ın yaptığı da söylenmektedir bazı kaynaklarda. Şiir fena, “  Çünkü herkes öldürür sevdiğiniz ama herkes öldürdü diye ölmez. “ fazla söze gerek yok.