Deniz Yayalar Kozlu’nun ve ilimizin önde gelen işadamlarından birisidir.

Allah, daha çok versin, zengin bir adam, çalışmış, kazanmış, birçok sektörde kendini kabul ettirmiş...

Üstelik siyasete uzak bir isim değil, Yayalar Ailesi Kozlu siyasetinde etkin bir ailedir, daha çok “CHP’li” kimlikleri ile tanındıkları bilinir.

Amenna !..

Deniz Yayalar ile ilgili siyasi tartışmalar 31 Mart yerel seçimleri öncesinde ağırlık kazanıyor...

Ak Parti Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Gören’in ısrarla Deniz Yayalar’ı, Ali Bektaş’ın listesinden belediye meclisinde “seçilebilecek” bir sıraya yazdırmak istemesi birçok soru işaretine neden oluyor, hatta bu konu Zonguldak basınında “Ahmet Gören’in, Deniz Yayalar’ı listeye almaması halinde istifa edeceği şeklinde Ali Bektaş’a şantaj yaptığı....” şeklinde haberlere konu oluyor.

* * *

Şimdi asıl konumuza dönelim...

Bir süredir “sağlam” kaynaklardan aldığımız bilgilerle yaptığımız yayınlarla ilgili Deniz Yayalar ile bir görüşme gerçekleştirdik.

Sayın Yayalar’a sorularımıza içtenlikle yanıt verdiği için teşekkür ediyorum.

Deniz Yayalar’ın açıklamaları Yeni Adım Gazetesi ve internet sitesinde yayınlandı, bu nedenle tekrara gerek duymadan kendi görüşlerimizi ve okurlarımızdan gelen yorumları değerlendirmeye çalışalım.

Deniz Yayalar’ın açıklamalarına göre, yerel seçimden önce “taahhüdü ihlal” gerekçesi ile hakkında tutuklama kararı verilen Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Gören’in 130 bin liralık borcunu ödemesi tamamen “insani” bir davranış...

Ancak, daha sonra Ak Parti Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Gören’in, Deniz Yayalar’ın, Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş’ın karşı çıkmasına rağmen, Ak Parti’den Kozlu Belediye Meclisi listesine yazılması yönündeki ısrarlı tutumu “diyet borcu” olarak yorumlanıyor.

Deniz Yayalar bunu kabul etmedi, “ Darda kalan insanlara yardım etmenin insani bir davranış olduğunu” ayrıntılı bir biçimde açıkladı.

Araç kiralama meselesine gelince...

Deniz Yayalar, belediye meclis üyelerinin görevli oldukları belediyelerle ticaret yapmasının yasak olduğunu, Kozlu Belediyesi ile herhangi bir ticari ilişkisinin bulunmadığını vurguladıktan sonra, “ Ben işadamıyım, aracımı istediğim firmaya kiraya veririm, şu anda sözkonusu aracımı Hocagil İnşaat kiralamış durumdadır ve Kozlu Belediyesinin çöp taşıma işleri Hocagil İnşaat tarafından yapılmaktadır” diyerek, bu yöndeki iddiayı da kabul etmedi.

Konuyla ilgili soru işareti ise, Deniz Yayalar’ın yasal engele takılmamak için bu işi Hocagil İnşaat üzerinden yapıp yapmadığı...

Prosedür uygun olabilir, ancak bu işin içinde bir “kurnazlık” olduğunu söyleyenler var.

* * *

Bu görüşme sırasında Kozlu Belediye Meclisi Üyesi Deniz Yayalar tarafından belediyenin içinde bulunduğu “vahim” tabloya da dikkat çekildi.

Belediye Meclisi içinden oluşturulan Araştırma Komisyonu’nun geçmiş döneme ilişkin çok önemli ve vahim usulsüzlükler tespit ettiğini, durumun bir rapor halinde Belediye Başkanı Ali Bektaş’a sunulduğunu, karar verme yetkisinin Ali Bektaş da olduğunu söyledi.

Deniz Yayalar’ın bu konudaki açıklamalarından Ali Bektaş’ın “tereddüt” içinde olduğu izlenimini aldım.

Geçmiş dönem Ak Parti’li belediye başkanları tarafından yönetilmiş olduğundan olabilir...

Ancak, Deniz Yayalar’ın bize anlattıklarına göre bunda “tereddüte” mahal yok, Kozlu Belediyesi’ni soyup soğana çevirenlerin mutlaka yargı huzurunda hesap vermesi gerekiyor.

Ali Bektaş’ın zaman zaman gündeme getirdiği “yetim hakkını” korumanın başka yolu yoktur çünkü...

Halil Posbıyık’ın vicdanına ne oldu ?..

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık...

Halkımızın teveccühü ile beşinci kez belediye başkanı seçildi...

Bu her siyasetçiye nasip olacak bir durum değil ama, bazen fazla teveccüh vicdanları köreltiyor galiba...

Sadece Ereğli’nin değil, tüm Zonguldak’ın “Halil Abisi” olarak kabul edilen Halil Posbıyık, işi-gücü bırakmış ilk icraat olarak sahilde ekmek parası kazanmaya çalışan emekçi kadınlarla uğraşıyor...

Halil Posbıyık’ın böyle bir davranış içinde bulunacağını rüyamda görsem inanmazdım doğrusu...

Dilinden “sevgi, barış, dostluk” sözcüklerini eksik etmeyen Halil Posbıyık’ın “vicdanına” ne oldu?..

Her daim “sosyal demokrat” kimliği ile övünen, geçmiş dönemlerde Erdemir’i karşısına alıp, Erdemir çalışanlarının hakkını-hukukunu savunan, sırf bu yüzden Türk Metal Sendikası’ndaki bazı üst düzey yöneticilerin hedefi haline gelen Halil Posbıyık, şimdi sahilde el emeği göz nuru ürünlerini sergileyen emekçi kadınlarla uğraşıyor öyle mi?..

O güzelim takılar Ereğli sahilinin süsüdür Sayın Başkan...

Onlar olmazsa sahil boş kalır...

Umarız, Halil Ağabey, yanlıştan dönmenin erdemini hepimizden daha iyi biliyordur.