İl Başkanı Devrim Dural, gazetecilerin "Kilimli'e  Erol Sarıal tercih edildi. Ancak Erdinç Kargidan 'ın son dakikada başvurusu vardı. Orada da bir yarış oldu mu? " Sorusuna şu şekilde cevap verdi:

''KİLİMLİ'DE TAM MÜTABAKAT SAĞLANDI''

"Şimdi bazı noktalarda da şöyle bir mutabakat sağlandığını söyleyebilirim. Şimdi atama yapılan noktalarda da geçmişten daha farklı olarak şu şekilde atamalar yapıldı, yapılıyor. Onu da söyleyelim. Burada bu tam mutabakat dediğimiz tam mutabakat dediğimiz bir yöntem uygulanıyor. Tam mutabakat yönteminde şu yani Buradaki ilçe yönetimi, il yönetimi, belde yönetimi ve milletvekilleri tam mutabakat halinde kalmışsa burada da küçük noktalarda, büyük, büyük oranda bu gerçekleşiyor. Tam mutabakat dediğimiz yöntemle de burada aday belirlenebiliyor. Erdinç Bey'in son dakika dediğiniz gibi bir başvuru söz konusuydu. Burada da dediğim gibi bu tam mutabakat koşulları bence geçerli olmuş durumda. Dolayısıyla burada da Erol Sarıal isminde bir ortaklaşma söz konusu oldu. Ve karar bu yönde açıklandı. 

''ERDİNÇ KARGİDAN 'DA PARTİMİZİN BİR ÜYESİDİR VE KENDİSİNİN ADAYIMIZA DESTEĞİNİ GÖRMEYİ ARZU EDİYORUZ''

Erdinç Bey'le de biz görüşüyoruz. Erdinç Bey'le partimizin şu anda  bir değeri. Erdinç Bey de evine döndüğünü ifade etti. Erdinç Bey de burada. Eğer kendisinin adaylaştırılmaması durumunda  kesinlikle Sayın Erol Sarıal'e ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne kesintisiz ve direkt bir destek vereceğini burada kendisi beyan etti. Biz bunu da çok değerli buluyoruz. Kendisiyle de ben muhakkak ki görüşeceğim. Arayacağım kendisini. desteklerini talep edeceğim. Sürecin içinde de birlikte yol yürüyeceğiz. 
Bundan sonra Erdinç bir Cumhuriyet Halk Partisi üyesidir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir neferidir. Kendisi de bunu bu şekilde ifade etti. Bu yolu birlikte yürüyeceğiz. Sayın Erdinç Kargıdan da bu sürecin içinde olacak. 
Erol Sarıal'e belediye başkan adayı olduğu noktada da kendisinin desteğini görmeyi çok arzu ediyoruz. Ve kendisinin desteğinin önemli ve değerli buluyoruz". 

''17 BELEDİYEDE ADAYIMIZ BELİRLENDİ 8 BELEDİYEMİZ KALDI''

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Devrim Dural ayrıca Zonguldak'ta 17 belediyede adayların belirlendiğini 8 Belediye 7 ise aday belirleme çalışmalarının devam ettiğinde sözlerini ekledi.

Kaynak: Ercan Demir