Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, sosyal medya hesabından nostaljik bir fotoğraf paylaştı.

Fotoğrafta, devri iktidarında birlikte ANAP saflarında yer alan Halil Posbıyık, Arslan Keleş ve o zamanki siyaset arkadaşlarının objektife yansıması görünüyor.

Hey gidi ANAP günleri !..

Bir dönemin kudretli Ana Vatan Partisi'nin yerinde şimdi yeller esiyor.

Bu arada o fotoğrafta yer alan Ereğli'nin çok önemli siyasi aktörleri de tercihlerini yapıp, siyaset yollarında yürümeye devam ediyor.

Halil Posbıyık, "yuvaya" dönüp, CHP'de, Arslan Keleş ise o zamanlar yıldızı yeni yeni parlamaya başlayan Ak Parti'de siyaset yapmaya başlıyor.

***

Arslan Keleş'in ANAP'lı yıllarda çekilen bu fotoğrafa atıfta bulunarak "dostluğun devam ettiği" vurgusunu yapması elbette doğru bir yaklaşım, elbette doğru bir söz…

Amenna…

Buna bir diyecek yok…

Halil Posbıyık, "şehrin emini", Arslan Keleş de "ticaretin emini" olduğuna göre, her ikisi de kendi kulvarlarında Ereğli için mücadeleye devam ediyor.

Ne var ki, dostluk başka, siyaset başka…

Son açıklamalardan örnek verelim…

Arslan Keleş, Ereğli'nin il olmasına gerek olmadığını, ilimizin tüm ilçeleri ile "birlikte" büyümesi gerektiğini savunuyor.

Halil Posbıyık ise tam aksini savunuyor, Ereğli'nin il olması, o da olmazsa -teşvik nedeniyle- Düzce'ye bağlanması gerektiğini açık açık yansıtıyor.

Ereğli'den iki kıdemli dosttan, iki ayrı bakış açısı bu şekilde…

O halde…

Dostluk başka, siyaset başka…

İkisini birbirine karıştırmamak gerekiyor.

( Erhan ÇAKMAK)