Bugün olduğu gibi 5 yıl önce de kendisinin aday adayı olduğunda aynı şekilde önseçim, temayül, anket değerlendimesi yapılmadan, CHP seçmenlerinin, üye ve delegelerinin
düşünce, umut ve beklentileri dikkate alınmadan Genel Merkezin karar verdiğini belirten Erdinç Kargidan, "Çok üzgünüm" dedi.

Kilimli İlçe Başkanı Nigar Koç ve 15 yöneticinin (Ön seçim istemiyoruz, Erol Beyin (Sarıal) atanmasını istiyoruz) diye açık beyanda bulunduklarını belirten Erdinç Kargidan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ve  paylaşımına gelen yoruma karşılık cevabında ise şunları söyledi

''PARTİ MECLİSİ KARARINI GÖZDEN GEÇİRİP DOĞRU KARARI ALACAKTIR''

"İlçe başkanı ve 15 yönetici arkadaş yarın kararını il başkanlığına bildirir ise Parti Mevlisi kararı gözden geçirip doğru karar alıcaktır. Sonrası Erol Sarıal aday olabilir. Bu karar düzelmez ise tüm Kilimlili beni seven vatandaşlarım ve parti üyeleri kapınızı bu yöneticilere açmayın.
Kilimli İlçe Başkanı Sayın Nigar Koç ve 15 yönetici arkadaşımız ön seçim istemiyoruz, Erol Beyin (Sarıal) atanmasını istiyoruz diye açık beyanda bulunmuştur. 
Aslında Değişime çok inanmıştık.!
5 sene önceki filmi yeniden izledik.
Aday adaylığı önseçim, temayül, hatta anket
değerlendimesi yapımadan,
İlçemiz CHP seçmenlerinin, üye ve delegelerinin
düşünce, umut ve beklentileri dikkate alınmadan
Genel Merkezimizin vermiş olduğu bu karar vesilesi ile
Üzdüğüm yol arkadaşlarımdan özür dilerim"
 

Kaynak: Ercan Demir